مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

474
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کلات آهن بر فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و خواص آنتی اکسیدانی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا طی مراحل نموی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 31

چکیده

آهن ریز مغذی ضروری گیاهان می باشد که در بسیاری از پدیده های فیزیولوژیکی نقش اساسی دارد. هدف از این تحقیق محلول پاشی کلات آهن, تعیین غلظت بهینه و تاثیر آن بر خصوصیات بیوشیمیایی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا بود. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1397 اجرا شد. بدین منظور, ابتدا در یک پیش آزمایش تاثیر مقادیر مختلف آهن (صفر-200-400-600-800-1000-1200-1400-1600-1800 و 2000 میکرومول بر لیتر) در زمان های سه, شش, نه و دوازده روز بعد از محلول پاشی در برخی صفات توت فرنگی بررسی گردید. سپس غلظت 1400 میکرومول بر لیتر به عنوان غلظت بهینه در نظر گرفته شد و نمونه های حاصل از این غلظت جهت سنجش بقیه صفات انتخاب گردیدند. نتایج نشان داد اثر این غلظت از آهن بر ویتامین ث, مواد جامد محلول (TSS), سفتی بافت, فنول و فلاونوئید کل, ظرفیت آنتی اکسیدانی (DPPH) و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. همچنین, باعث افزایش 07/10 درصدی DPPH, 2/13درصدی TSS, 43/21 درصدی ویتامین ث و 2/28 درصدی فعالیت آنزیم PAL در مقایسه با شاهد شد. میزان فنول و فلاونوئید کل میوه های تیمار شده با آهن به ترتیب 54/36 و 76/31 میلی گرم در 100 گرم وزن تر مشاهده شد. دلایل اصلی تاثیر آهن را می توان به افزایش آهن درونی گیاه, کاهش رقابت بین رشد رویشی و زایشی همچنین, کارآیی بهتر فتوسنتز مرتبط دانست. بطور کلی, یافته ها نشان داد که استفاده از کلات آهن با غلظت 1400 میکرومول بر لیتر تأثیر بسزایی در بهبود خصوصیات کمی و کیفی میوه های توت فرنگی رقم کاماروسا داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، سعید، امیری، محمداسماعیل، بهاری، عباس، رضوی، فرهنگ، و سلیمانی اقدم، مرتضی. (1398). تاثیر کلات آهن بر فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و خواص آنتی اکسیدانی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا طی مراحل نموی. تغذیه گیاهان باغی، 2(2 )، 15-31. SID. https://sid.ir/paper/404345/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی سعید، امیری محمداسماعیل، بهاری عباس، رضوی فرهنگ، سلیمانی اقدم مرتضی. تاثیر کلات آهن بر فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و خواص آنتی اکسیدانی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا طی مراحل نموی. تغذیه گیاهان باغی[Internet]. 1398؛2(2 ):15-31. Available from: https://sid.ir/paper/404345/fa

    IEEE: کپی

    سعید رضایی، محمداسماعیل امیری، عباس بهاری، فرهنگ رضوی، و مرتضی سلیمانی اقدم، “تاثیر کلات آهن بر فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و خواص آنتی اکسیدانی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا طی مراحل نموی،” تغذیه گیاهان باغی، vol. 2، no. 2 ، pp. 15–31، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404345/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button