مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,166
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مزیت نسبی تولید چغندرقند در استان کرمانشاه

صفحات

 صفحه شروع 187 | صفحه پایان 208

چکیده

 شکر یکی از منابع مهم تامین انرژی خانوارهای ایرانی است. بیشتر شکر مورد نیاز کشور از منابع چغندرقند و نیشکر داخلی تامین و بخشی از آن نیز از خارج کشور وارد می شود. چغندرقند با 180 هزار هکتار سطح زیرکشت در کشور یکی از منابع مهم تولید شکر است. با توجه به برنامه های خودکفایی در زمینه شکر, آگاهی از مزیت نسبی تولید چغندرقند از جنبه های مهم برنامه ریزی اقتصادی است و انگیزه های اقتصادی تولیدکنندگان این محصول در رسیدن به اهداف برنامه های دولت حائز اهمیت است. این تحقیق به بررسی مزیت نسبی در زمینه تولید چغندرقند می پردازد و بدین منظور استان کرمانشاه برای مطالعه انتخاب و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای دومرحله ای با تعداد 93 چغندرکار مصاحبه به عمل آمد. پرسشنامه در مورد موضوعات مورد نظر در سال زراعی 84-83 تکمیل و سایر اطلاعات مورد نیاز از سازمان های ذیربط و منابع مختلف جمع آوری گردید. سپس با استفاده از معیارهای هزینه منابع داخلی و نسبت منفعت - هزینه اجتماعی, مزیت نسبی تولید این محصول تعیین شد. بر اساس نتایج به دست آمده, متوسط معیار SCB از 0.44 تا 0.50 و معیار DRC نیز از 0.33 تا 0.44 است, بر اساس نتایج به دست آمده, تحت شرایط رقابت آزاد و قیمت های واقعی, تولید چغندرقند در استان کرمانشاه دارای مزیت نسبی بوده و تحت شرایط موجود, چغندرکاران مالیات ضمنی به دولت پرداخت می کنند و انگیزه های اقتصادی منفی دریافت می کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، عادل، جعفری، علی محمد، و بساطی، جهانشاه. (1390). بررسی مزیت نسبی تولید چغندرقند در استان کرمانشاه. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، 5(1)، 187-208. SID. https://sid.ir/paper/124339/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی عادل، جعفری علی محمد، بساطی جهانشاه. بررسی مزیت نسبی تولید چغندرقند در استان کرمانشاه. اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)[Internet]. 1390؛5(1):187-208. Available from: https://sid.ir/paper/124339/fa

    IEEE: کپی

    عادل نعمتی، علی محمد جعفری، و جهانشاه بساطی، “بررسی مزیت نسبی تولید چغندرقند در استان کرمانشاه،” اقتصاد کشاورزی (اقتصاد و کشاورزی)، vol. 5، no. 1، pp. 187–208، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/124339/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button