مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

410
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

440
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سولفات و آمینواسیدهای استخراج شده از پودر خون بر غنی سازی سلنیم، عملکرد و تندی پیاز

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 32

چکیده

سلنیوم به عنوان یکی از عناصر ریز مغذی ضروری برای سلامت انسان شناخته شده است. بیش از 15 درصد جمعیت جهان به کمبود سلنیوم مبتلا هستند که دلیل اصلی آن, مصرف غذاهای گیاهی دارای غلظت کم سلنیوم است. غنی سازی زیستی روشی پایدار و ارزان قیمت در جهت مقابله با کمبود سلنیوم در زنجیره غذایی می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر تغذیه سلنات, سولفات و آمینواسیدهای مختلف بر عملکرد و غلظت سلنیوم سوخ پیاز در جهت غنی سازی زیستی, انجام شد. دو رقم پیاز(Allium cepa L., cvs. Dorrcheh and Cebolla Valenciana), در محلول غذایی بدون جایگزینی (بدون آمینواسید) و یا جایگزینی 20 درصدنیترات با آرژنین, هیستیدین و مخلوط آمینواسیدهای استخراج شده از پودر خون در معرض دو سطح سولفات (1 و 3 میلی مولار) و دو سطح سلنات (صفر و 25 میکرومولار) قرار گرفتند. کاربرد آمینواسیدهای مختلف در حضور سلنات و سولفات, عملکرد سوخ پیاز را افزایش داد. این افزایش در رقم والنسیانا بیشتر از رقم درچه بود. همچنین, بیشترین غلظت سلنات و سولفات در هر دو رقم پیاز, در تیمار مخلوط آمینواسیدها مشاهده شد. تغذیه سلنیوم در سطح 1 میلی مولار سولفات و در حضور مخلوط آمینواسیدها, بیشترین غلظت سلنیوم سوخ را در رقم والنسیانا (8/55 میکروگرم بر گرم) ایجاد کرد. افزایش سطح سلنیوم, تأثیری بر غلظت گوگرد سوخ دو رقم پیاز نداشت, در حالی که افزایش غلظت سولفات در محلول غذایی, باعث کاهش جذب سلنات شد. افزایش غلظت سولفات, باعث کاهش غلظت اسید پیرویک سوخ دو رقم پیاز گردید, اما کاربرد سلنیوم تنها در رقم والنسیانا و در تیمار غلظت 1 میلی مولار سولفات, غلظت اسید پیرویک سوخ را 15 درصد کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مبینی، محسن، خوش گفتارمنش، امیرحسین، و قاسمی، سمیه. (1397). تأثیر سولفات و آمینواسیدهای استخراج شده از پودر خون بر غنی سازی سلنیم, عملکرد و تندی پیاز. فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(23 )، 19-32. SID. https://sid.ir/paper/367168/fa

    Vancouver: کپی

    مبینی محسن، خوش گفتارمنش امیرحسین، قاسمی سمیه. تأثیر سولفات و آمینواسیدهای استخراج شده از پودر خون بر غنی سازی سلنیم, عملکرد و تندی پیاز. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(23 ):19-32. Available from: https://sid.ir/paper/367168/fa

    IEEE: کپی

    محسن مبینی، امیرحسین خوش گفتارمنش، و سمیه قاسمی، “تأثیر سولفات و آمینواسیدهای استخراج شده از پودر خون بر غنی سازی سلنیم, عملکرد و تندی پیاز،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 23 ، pp. 19–32، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367168/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button