مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

303
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کود بیولوژیک تیوباسیلوس و کود شیمیایی بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی اسانس گیاه دارویی .Satureja hortensis L

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 29

چکیده

مرزه تابستانی (Satureja hortensis L. ) یکی از گیاهان ارزشمند دارویی متعلق به خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثر کود بیولوژیک تیوباسیلوس و کود شیمیایی بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه دارویی Satureja hortensis L. بود. مطالعه حاضر به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کاملاً تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی شهر گلمکان در سال 98-1397 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کود بیولوژیک تیوباسیلوس (0 (شاهد), 5 و 12 کیلوگرم در هر هکتار) و کود شیمیایی (0 (شاهد), 35 و 70 کیلوگرم در هر هکتار) بودند. اسانس گیاه از برگ های مرزه در مرحله گلدهی توسط دستگاه کلونجر استخراج و سپس ترکیب های تشکیل دهنده اسانس توسط GC-MS مورد تجزیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که همه صفات مورفولوژیکی گیاه و هم چنین کیفیت و کمیت مواد مؤثره اسانس تحت تأثیر تیمارهای کودی قرار گرفتند. به-طوری که کاربرد تلفیقی کود بیولوژیک تیوباسیلوس و کود شیمیایی منجر به افزایش صفات مورد بررسی نسبت به شاهدگردید. بیشترین ارتفاع بوته (8/48 سانتی متر), وزن خشک برگ (7/9 گرم) و دانسیته اسانس (67/3 درصد) در استفاده توأم کود تیوباسیلوس و کود شیمیایی بدست آمد. دو ترکیب اصلی اسانس مرزه شامل: کارواکرول (10/62 درصد) و گاما-ترپینن (04/19 درصد) بیشترین, افزایش را در ترکیب تیماری 12 کیلوگرم در هکتار کود تیوباسیلوس و 70 کیلوگرم در هکتار کود شیمیایی (NPK) نشان دادند. بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که استفاده از ترکیب تیماری کود تیوباسیلوس و کود شیمیایی می تواند ویژگی های مورفولوژیکی, کمیت و کیفیت اسانس مرزه را نیز افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قادری، علی، نوعی، علی، احمدی، خدیجه، و صبوری فرد، حسین. (1399). بررسی اثر کود بیولوژیک تیوباسیلوس و کود شیمیایی بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی اسانس گیاه دارویی .Satureja hortensis L. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 8(2 (پیاپی 30) )، 13-29. SID. https://sid.ir/paper/367259/fa

    Vancouver: کپی

    قادری علی، نوعی علی، احمدی خدیجه، صبوری فرد حسین. بررسی اثر کود بیولوژیک تیوباسیلوس و کود شیمیایی بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی اسانس گیاه دارویی .Satureja hortensis L. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛8(2 (پیاپی 30) ):13-29. Available from: https://sid.ir/paper/367259/fa

    IEEE: کپی

    علی قادری، علی نوعی، خدیجه احمدی، و حسین صبوری فرد، “بررسی اثر کود بیولوژیک تیوباسیلوس و کود شیمیایی بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی اسانس گیاه دارویی .Satureja hortensis L،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30) ، pp. 13–29، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367259/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button