مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

403
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سمیت نانوذرات اکسید روی سنتز شده توسط عصاره زیتون بر رشد و رنگیزه ها در گاوزبان

صفحات

 صفحه شروع 303 | صفحه پایان 315

چکیده

 سنتز نانوذرات, توجه دانشمندان را در زمینه های فیزیکی, شیمیایی, علوم بیولوژیکی و پزشکی به خود جلب کرده است. استفاده از عصاره گیاهان برای سنتز نانوذرات بر سایر فرآیندهای بیولوژیکی بدلیل حذف, فرآیند کشت سلول ها مزیت دارد و همچنین سنتز می تواند در مقیاس بزرگ انجام شود. در این تحقیق, سنتز نانوذرات اکسید روی از روش سنتز سبز با استفاده از عصاره زیتون انجام گردید. ویژگی های نانوذرات با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری و جذب اسپکتروسکوپی UV– Visibe تعیین گردید. همچنین آزمایشی برای مطالعه تاثیر نانوذرات اکسید روی سنتز شده ( صفر, 200 و 400 پی پی ام) بر رشد, پرولین و MDA, فنل کل, فلاونوئید, پراکسید هیدروژن, کلروفیل, آنتوسیانین و فعالیت آنزیم های گاوزبان در دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1394 انجام شد. نانوذرات اکسید روی سنتز شده توسط ماکزیمم جذب در طول موج 370 نانومتر تایید گردید. تصویر میکروسکوپ الکترونی عبوری نشان داد که نانوذرات اکسید روی کروی و با اندازه میانگین 41 نانومتر هستند. نتایج نشان داد که طول ریشه و ساقه در گیاهانی که با نانوذرات اکسید روی تیمار شدند, افزایش یافت, اما محتوای قند محلول, آنتوسیانین و فعالیت کاتالاز در گیاهانی که با نانوذرات اکسید روی تیمار شدند, تغییر معنی داری نشان نداد. علاوه بر این, تیمار نانوذرات اکسید روی در غلظت 400 پی پی ام, مقدار فنل کل, پراکسید هیدروژن, پراکسیداسیون لیپید و فعالیت آسکوربات پراکسیداز, گایاکل پراکسیداز و فنیل آلانین آمونیالیاز را افزایش داد. از سوی دیگر تیمار نانوذرات اکسید روی, محتوای پرولین و کلروفیل را به طور معنی داری کاهش داد. نانوذرات اکسید روی منجر به افزایش تولید گونه های فعال اکسیژن و کاهش محتوای پرولین و کلروفیل در گاوزبان شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، شهلا، نادرنژاد، نازی، پورسیدی، شهرام، و اسرار، زهرا. (1398). بررسی سمیت نانوذرات اکسید روی سنتز شده توسط عصاره زیتون بر رشد و رنگیزه ها در گاوزبان. فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(30 )، 303-315. SID. https://sid.ir/paper/367724/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی شهلا، نادرنژاد نازی، پورسیدی شهرام، اسرار زهرا. بررسی سمیت نانوذرات اکسید روی سنتز شده توسط عصاره زیتون بر رشد و رنگیزه ها در گاوزبان. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(30 ):303-315. Available from: https://sid.ir/paper/367724/fa

    IEEE: کپی

    شهلا هاشمی، نازی نادرنژاد، شهرام پورسیدی، و زهرا اسرار، “بررسی سمیت نانوذرات اکسید روی سنتز شده توسط عصاره زیتون بر رشد و رنگیزه ها در گاوزبان،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 30 ، pp. 303–315، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367724/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button