مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

259
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غذا، جنسیت و قدرت: مطالعه ای اتنوگرافیک در میان عشایر لک لرستان

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 71

چکیده

 غذا و تغذیه نقش پررنگی در حیات و شکل گیری خصیصه های فرهنگی انسان دارد. شرایط اقتصادی, فرهنگی و اجتماعی می تواند دسترسی و کنترل مواد غذایی و برآورده شدن امیال و ذائقه ها در این رابطه را تحت تأثیر قرار دهد. به علاوه غذا و عمل خوردن به مانند یک نشانه معانی فرهنگی و چیزهای بسیاری را در مورد ما بازنمایی می کنند. جنسیت و قدرت در کنار مؤلفه های یاد شده از عوامل یا قیدوبندهای تأثیرگذار در نحوة تولید, توزیع و مصرف غذا است. این پژوهش به دنبال فهم چیستی و سهم جنسیت و قدرت در نظام غذایی عشایر است و اینکه چگونه از طریق نظام غذایی جنسیت و قدرت تکمیل و اعمال می گردد. جامعة مورد مطالعه این پژوهش, عشایر لک در استان لرستان هستند. بیان چیستی جنسیت و مراتب قدرت از طریق نظام غذایی برای زنان و مردان در زندگی عشایر و این که چگونه این دو مؤلفه مناسبات متفاوتی را با غذا و یکدیگر به دنبال دارد, هدف اصلی این مطالعه است. استراتژی پژوهشی مردم نگاری به عنوان شیوه ای برای درک معانی و جهان زندگی از نقطه نظر کنشگران برای نفوذ به تجربة زیستة عشایر و دستیابی به معانی مورد نظر به کار گرفته شده است. مصاحبه های مردم نگارانه و مشاهده مشارکتی تکنیک های به کار گرفته شده برای گردآوری داده های مورد نیاز است. نتایج نشان می دهد که جنسیت در تولید, توزیع و مصرف خوراک مؤلفه ای مهم است و به واسطة آن قدرت متفاوتی برای زنان در دسترسی و مصرف مواد غذایی به دنبال داشته است. غذا برای زنان به واسطة نزدیکی با مواد و منابع غذایی نماد مهمی است. به علاوه نظام غذایی در مراحل تولید, توزیع و مصرف عنصری مهم برای بیان ویژگی هایی که در فرهنگ به جنسیت اختصاص دارند, است. مردان و زنان هریک به طریقی از غذا برای به دست آوردن پایگاه اجتماعی, روابط دوستانه, قدرت و اعمال آن استفاده می کنند. غذا شیوه ای کارساز برای برساخت هویتی متمایز برای زن و مرد است. این هویت های متمایز جنسیتی دسترسی ها و روابط متفاوتی برای زن و مرد در ارتباط با غذا ایجاد نموده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چقلوند، محمد، امیدوار، نسرین، ودادهیر، ابوعلی، و رفیع فر، جلال الدین. (1397). غذا, جنسیت و قدرت: مطالعه ای اتنوگرافیک در میان عشایر لک لرستان. علوم اجتماعی (دانشکده ادبیات و علوم انسانی مشهد)، 15(2 (پیاپی 32) )، 33-71. SID. https://sid.ir/paper/368453/fa

    Vancouver: کپی

    چقلوند محمد، امیدوار نسرین، ودادهیر ابوعلی، رفیع فر جلال الدین. غذا, جنسیت و قدرت: مطالعه ای اتنوگرافیک در میان عشایر لک لرستان. علوم اجتماعی (دانشکده ادبیات و علوم انسانی مشهد)[Internet]. 1397؛15(2 (پیاپی 32) ):33-71. Available from: https://sid.ir/paper/368453/fa

    IEEE: کپی

    محمد چقلوند، نسرین امیدوار، ابوعلی ودادهیر، و جلال الدین رفیع فر، “غذا, جنسیت و قدرت: مطالعه ای اتنوگرافیک در میان عشایر لک لرستان،” علوم اجتماعی (دانشکده ادبیات و علوم انسانی مشهد)، vol. 15، no. 2 (پیاپی 32) ، pp. 33–71، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368453/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button