مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ضایعات مواد غذایی خانوار و عوامل مؤثر بر آن در شهرستان نجف آباد

صفحات

 صفحه شروع 281 | صفحه پایان 294

چکیده

 پیمایش حاضر با هدف بررسی ضایعات مواد غذایی خانوار و عوامل مؤثر بر آن صورت پذیرفت. جامعه آماری پژوهش شامل خانوارهای ساکن در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد بودند که بر اساس جدول تعیین حجم نمونه بارتلت و همکاران, 405 خانوار به عنوان نمونه پژوهش تعیین و از طریق نمونه گیری طبقه ای گزینش شدند. در هر خانوار نمونه, فردی در دامنه ی سنی 15 تا 64 سال که مسئول حداقل نیمی از پخت و پز, خرید و مدیریت منزل بود در فرایند تحقیق شرکت داده شد. ابزار گردآوری داده ها, پرسش نامه ای محقق ساخته بود که روایی صوری آن توسط پانلی از متخصصان تأیید و پایایی آن نیز با انجام مطالعه ای پیش آهنگ و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (60/0 تا 79/0), به دست آمد. نتایج حاصل از تحلیل خوشه ای نشان داد خانوارهای مورد مطالعه براساس میزان ضایعات غذایی به سه دسته ی مسرف, خانوار با ضایعات غذایی متوسط, و صرفه جو قابل تفکیک اند. فزون بر آن, نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد, متغیر آگاهی اثر افزایشی و متغیرهای هنجار اجتماعی, نگرش به ضایعات, دانش کاهش ضایعات, مهارت کاهش ضایعات, وجود زیرساخت, و داشتن برنامه زمانی اثر کاهشی بر میزان ضایعات خانوار داشته و در مجموع, 25 درصد از تغییرات واریانس میزان ضایعات غذایی خانوار را تبیین می نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سورانی، فاطمه، و احمدوند، مصطفی. (1398). ضایعات مواد غذایی خانوار و عوامل مؤثر بر آن در شهرستان نجف آباد. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(2 )، 281-294. SID. https://sid.ir/paper/368727/fa

    Vancouver: کپی

    سورانی فاطمه، احمدوند مصطفی. ضایعات مواد غذایی خانوار و عوامل مؤثر بر آن در شهرستان نجف آباد. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):281-294. Available from: https://sid.ir/paper/368727/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سورانی، و مصطفی احمدوند، “ضایعات مواد غذایی خانوار و عوامل مؤثر بر آن در شهرستان نجف آباد،” تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 281–294، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368727/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button