مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین کننده های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوارها در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد: کاربرد مدل تلفیقی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 39

چکیده

 هدف اصلی پژوهش حاضر, شناسایی تعیین کننده های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوار در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد با استفاده از مدل تلفیقی بود. برای این منظور از روش پیمایش بهره گرفته شد. جامعه آماری تحقیق, تمام خانوارهای ساکن در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد بودند که از آن میان, 405 خانوار بر اساس جدول تعیین حجم نمونه بارتلت و همکاران به عنوان حجم نمونه برآورد شد و به روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب گزینش و مورد مطالعه قرار گرفتند. روایی صوری پرسشنامه توسط پانل متخصصان و پایایی آن از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین ضایعات غذایی خانوارهای مورد مطالعه مربوط به نان, برنج, سبزی و میوه تازه بود. نتایج تحلیل مسیر مدل تلفیقی حکایت از تأثیر مستقیم کنترل رفتاری ادراک شده و هنجار اجتماعی و همچنین تأثیر غیرمستقیم متغیرهای هنجار اجتماعی, آگاهی از پیامدهای منفی ضایعات, احساس گناه, نگرش به ضایعات, هنجار اخلاقی و انتساب درونی بر رفتار تولید ضایعات غذایی در خانوارها داشت. از آنجایی که آگاهی از پیامدهای منفی ضایعات, پیش بینی کننده متغیرهای مستقل مدل تحلیل مسیر بوده و به طور غیر مستقیم تأثیر خود را بر کاهش ضایعات غذایی نمایان ساخته, پیشنهاد می شود با روش های اطلاع رسانی مختلف, پیامدهای منفی ضایعات غذایی به طور ملموس برای مصرف کنندگان تشریح و تبیین گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سورانی، فاطمه، و احمدوند، مصطفی. (1398). تعیین کننده های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوارها در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد: کاربرد مدل تلفیقی. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 15(1 )، 23-39. SID. https://sid.ir/paper/109228/fa

    Vancouver: کپی

    سورانی فاطمه، احمدوند مصطفی. تعیین کننده های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوارها در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد: کاربرد مدل تلفیقی. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران[Internet]. 1398؛15(1 ):23-39. Available from: https://sid.ir/paper/109228/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سورانی، و مصطفی احمدوند، “تعیین کننده های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوارها در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد: کاربرد مدل تلفیقی،” علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، vol. 15، no. 1 ، pp. 23–39، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109228/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button