مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

892
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت امنیت غذایی خانوار و مصرف مواد غذایی دانش آموزان دبیرستانی شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 43

چکیده

 مقدمه و اهداف: ناامنی غذایی می تواند پیشساز مشکلات تکاملی, سلامتی و تغذیه ای باشد, از این رو پایش امنیت غذایی و بررسی عوامل مرتبط با آن در هر جامعه, ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت امنیت غذایی خانوار و مصرف مواد غذایی دانش آموزان دبیرستانی شهر اصفهان طراحی و اجرا شد.روش کار: مطالعه حاضر به صورت تحلیلی مقطعی در پاییز 1387 روی 580 دانش آموز سنین 14 تا 17 سال از 40 دبیرستان شهر اصفهان انجام گرفت. نمونه ها به روش سیستماتیک خوشه ای انتخاب شدند. پرسش نامه های امنیت غذایی USDA و بسامد خوراک به ترتیب از طریق مصاحبه با مادران و دانش آموزان تکمیل شد.نتایج: در بررسی حاضر شیوع ناامنی غذایی خانوار بر اساس پرسش نامه امنیت غذایی USDA برابر با 36.6% بود (CI %95=0.33-0.40) ناامنی غذایی خانوار ارتباط آماری مستقیمی با دفعات مصرف نان, ماکارونی, سیب زمینی, حبوبات و تخم مرغ در ماه, در دانش آموزان داشت (P<0.05) .همچنین ارتباط آماری معکوسی بین ناامنی غذایی و دفعات مصرف برنج, گوشت قرمز, سوسیس و کالباس و همبرگر, مرغ, ماهی, سبزیجات سبز, سبزیجات ریشه ای و غده ای (رنگی), میوه های جالیزی, موز و آناناس و نارگیل و انبه, سیب و پرتقال, شیر و ماست مشاهده گردید (P<0.05).نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده شیوع بالای ناامنی غذایی در بین خانوارهای شهر اصفهان است. همچنین دانش آموزانی که در خانوارهای دچار ناامنی غذایی زندگی می کردند, مواد غذایی ارزان قیمت حاوی چگالی بالای انرژی را بیشتر مصرف می کردند. طراحی و اجرای برنامه های مداخله ای به منظور بهبود کیفیت غذای مصرفی خانوارها ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده، آسیه، درستی مطلق، احمدرضا، و اشراقیان، محمدرضا. (1390). بررسی وضعیت امنیت غذایی خانوار و مصرف مواد غذایی دانش آموزان دبیرستانی شهر اصفهان. مجله اپیدمیولوژی ایران، 7(1)، 38-43. SID. https://sid.ir/paper/120567/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده آسیه، درستی مطلق احمدرضا، اشراقیان محمدرضا. بررسی وضعیت امنیت غذایی خانوار و مصرف مواد غذایی دانش آموزان دبیرستانی شهر اصفهان. مجله اپیدمیولوژی ایران[Internet]. 1390؛7(1):38-43. Available from: https://sid.ir/paper/120567/fa

    IEEE: کپی

    آسیه محمدزاده، احمدرضا درستی مطلق، و محمدرضا اشراقیان، “بررسی وضعیت امنیت غذایی خانوار و مصرف مواد غذایی دانش آموزان دبیرستانی شهر اصفهان،” مجله اپیدمیولوژی ایران، vol. 7، no. 1، pp. 38–43، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/120567/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button