مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی، فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی (. Coriandrum sativum L)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 39

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تأثیر کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر فعالیت آنتی اکسیدانی و صفات بیوشیمیایی گیاه دارویی گشنیز, به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا شد. فاکتورها شامل اسید فولویک بصورت مصرف خاکی در سه سطح (صفر, 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) و اسید آمینه بصورت محلول پاشی در دو سطح (0 و 3 در هزار) با سه تکرار بودند. نتایج نشان داد که اسید فولویک تاثیر معنی داری بر فعالیت آنتی اکسیدانی, میزان فنل, فلاونوئید, آنتوسیانین, کربوهیدرات ورنگیزه های فتوسنتزی(کلروفیل a, b, کلروفیل کل و کارتنوئید) گیاه داشت, به طوریکه بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه (9/77 درصد) با کاربرد 10 کیلوگرم در هکتار اسید فولویک وکمترین میزان آن (1/65 درصد) از تیمار شاهد بدست آمد. اسید آمینه نیز بر میزان آنتوسیانین, فلاونوئید, فعالیت آنتی اکسیدانی و کلروفیل a و کلروفیل کل گیاه تاثیرگذار بود و ملاحظه شد که بیشترین میزان فلاونوئید از تیمار سه در هزار اسید آمینه (13/8 میلی گرم برگرم) بدست آمد. اثرات متقابل اسید فولویک و اسید آمینه نیز بر فعالیت آنتی اکسیدانی, میزان آنتوسیانین, فلاونوئید, کلروفیل a و کلروفیل کل گیاه تاثیر معنی داری داشت, به طوریکه بیشترین میزان آنتوسیانین(84/1میلی گرم برگرم) از تیمار 5 کیلوگرم اسید فولویک و اسید آمینه 3 در هزار و کمترین میزان آنتوسیانین(87/0 میلی گرم برگرم) از تیمار شاهد بدست آمد. به طور کلی, نتایج بیانگر تاثیر مثبت اسید فولویک و اسید آمینه بر صفات بیوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه دارویی گشنیز بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی فرد، محمدحسین، غلامی، مژگان، بیات، حسن، و مرادی نژاد، فرید. (1398). بررسی تاثیر کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ترکیبات فنلی, فلاونوئیدی, فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی (. Coriandrum sativum L). اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 7(1 (پیاپی 25) )، 25-39. SID. https://sid.ir/paper/368738/fa

    Vancouver: کپی

    امینی فرد محمدحسین، غلامی مژگان، بیات حسن، مرادی نژاد فرید. بررسی تاثیر کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ترکیبات فنلی, فلاونوئیدی, فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی (. Coriandrum sativum L). اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛7(1 (پیاپی 25) ):25-39. Available from: https://sid.ir/paper/368738/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین امینی فرد، مژگان غلامی، حسن بیات، و فرید مرادی نژاد، “بررسی تاثیر کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ترکیبات فنلی, فلاونوئیدی, فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی (. Coriandrum sativum L)،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 7، no. 1 (پیاپی 25) ، pp. 25–39، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368738/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button