مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

394
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیتوشیمیایی میوه سه ژنوتیپ از گیاه .Ficus carica L شهرستان خوی

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 44

چکیده

 میوه انجیر (Ficus carica L. ) حاوی مقادیر فراوانی از ترکیبات فنولی, فلاونوییدی و آنتوسیانین ها می باشد که مهم ترین آنتی-اکسیدان های طبیعی هستند. در این پژوهش میوه سه ژنوتیپ انجیر از سه منطقه: قرخ یاشار, بدل آباد و پیرموسی واقع در شهرستان خوی, (آذربایجان غربی) در شهریورماه 1398 برداشت و صفات بیوشیمیایی آنها مورد بررسی قرار گرفت. اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH, میزان فنل کل, آنتوسیانین کل با استفاده از اسپکتوفتومتری و تعیین مقدار میزان قندهای محلول و پلی-فنل ها با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع (HPLC) انجام شد. میزان عملکرد آنتی اکسیدانی در میوه ها از 93/36 تا 67/45 درصد متغیر بود. بیشترین میزان فنل کل 59/418 میلی گرم در صد گرم وزن تر گالیک اسید بود که در ژنوتیپ دوم مشاهده گردید. بیشترین میزان آنتوسیانین 219/1 میلی گرم در صد گرم وزن تر بود که در ژنوتیپ اول مشاهده شد. طبق نتایج حاصل از آنالیز قندهای محلول هرسه قند فروکتوز, ساکارز وگلوکز در هر سه ژنوتیپ مشاهده شد. همچنین در این پژوهش 9 ترکیب پلی فنلی از میوه ی انجیر استخراج شد که به ترتیب: شامل گالیک اسید, کافئیک اسید, کلروژنیک اسید, روتین, کوماریک, رزماریک اسید, کوئرسیتین, سینامیک-اسید, آپاژنین می باشد و ترکیب کلروژنیک اسید با میانگین 88/30 میکروگرم بر گرم به عنوان پلی فنل غالب شناسایی گردید. براساس نتایج حاصل از این پژوهش, ژنوتیپ های مختلف انجیر حاوی آنتی اکسیدان ها و پلی فنل های طبیعی می باشد که در بین آنها ژنوتیپ اول که مربوط به روستای قرخ یاشار می باشد حاوی سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان و پلی فنل ها می باشد که می توان این ژنوتیپ را برای برنامه-های اصلاحی آینده پیشنهاد نمود, همچنین می توان از آن در صنایع غذایی و داروسازی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادخانی، سکینه. (1399). بررسی ویژگی های فیتوشیمیایی میوه سه ژنوتیپ از گیاه .Ficus carica L شهرستان خوی. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 8(2 (پیاپی 30) )، 30-44. SID. https://sid.ir/paper/368843/fa

    Vancouver: کپی

    مرادخانی سکینه. بررسی ویژگی های فیتوشیمیایی میوه سه ژنوتیپ از گیاه .Ficus carica L شهرستان خوی. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛8(2 (پیاپی 30) ):30-44. Available from: https://sid.ir/paper/368843/fa

    IEEE: کپی

    سکینه مرادخانی، “بررسی ویژگی های فیتوشیمیایی میوه سه ژنوتیپ از گیاه .Ficus carica L شهرستان خوی،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30) ، pp. 30–44، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368843/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا