مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

476
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روش استخراج بر کمیت، کیفیت، ترکیبات شیمیایی و ماهیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی(Ferulago angulata (Schlechat) Boiss

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 42

چکیده

 هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دو روش استخراج کلونجر و مایکروویو بر کمیت, کیفیت, ترکیبات شیمیایی و ماهیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی چویل(Ferulago angulata (Schlechat) Boiss. ) بود. در روش کلونجر و مایکروویو نسبت گیاه به آب 1: 10 و 1: 20, توان های مایکروویو 330, 660 و 990 وات (30, 60 و 90 درصد) به عنوان متغیرهای مستقل و پیش تیمار غیرمستقیم مافوق صوت (در دماهای 20 و 45 درجه سانتی گراد) به عنوان فاکتور موثر بر استخراج اسانس گیاه چویل استفاده گردید. برای شناسایی ترکیبات شیمیایی از کروماتوگرافی گازی/طیف سنجی استفاده شد و سایر پارامترها مانند راندمان, وزن مخصوص, رنگ, ضریب شکست و خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس چویل نیز مورد بررسی قرار گرفت. استفاده از مایکروویو و افزایش توان آن منجر به کاهش زمان آغاز استخراج, کاهش زمان مورد نیاز جهت تکمیل استخراج و همچنین زمان مورد نیاز جهت تثبیت منحنی استخراج از چهار ساعت به یک ساعت گردید. در هر دو روشمجموعاً 25 ترکیب در روغن اسانسی گیاه چویل شناسایی گردید که بیش ترین ترکیب موجود در اسانس چویل ترکیب بتا فلاندرن (35 درصد) بود که مقدار آن نسبت به سایر ترکیبات بسیار بیشتر و در هر دو روش تقریبا یکسان بود. زمان آغاز استخراج در روش مایکروویو به طور معنی داری (05/0>P) کمتر از روش کلونجر بود. پیش تیمار مافوق صوت در دماهای مختلف و استفاده از روش های مختلف استخراج به وسیله کلونجر و استخراج به کمک مایکروویو در توان های مختلف و همچنین تغییر نسبت گیاه به آب, تأثیر چندانی بر روی ضریب شکست اسانس, فعالیت آنتی اکسیدانی, وزن مخصوص گیاه چویل نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفرآزاد، سیدروح اله، صادقی، بهاره، و مسلمین، محمدحسین. (1398). بررسی تاثیر روش استخراج بر کمیت, کیفیت, ترکیبات شیمیایی و ماهیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی(Ferulago angulata (Schlechat) Boiss. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 7(3 (پیاپی 27) )، 28-42. SID. https://sid.ir/paper/368867/fa

    Vancouver: کپی

    جعفرآزاد سیدروح اله، صادقی بهاره، مسلمین محمدحسین. بررسی تاثیر روش استخراج بر کمیت, کیفیت, ترکیبات شیمیایی و ماهیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی(Ferulago angulata (Schlechat) Boiss. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛7(3 (پیاپی 27) ):28-42. Available from: https://sid.ir/paper/368867/fa

    IEEE: کپی

    سیدروح اله جعفرآزاد، بهاره صادقی، و محمدحسین مسلمین، “بررسی تاثیر روش استخراج بر کمیت, کیفیت, ترکیبات شیمیایی و ماهیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی(Ferulago angulata (Schlechat) Boiss،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 7، no. 3 (پیاپی 27) ، pp. 28–42، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368867/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا