مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پودر آویشن زوفایی (Thymbra spicata) و سرخارگل (Echinasea purpurea) بر فراسنجه های عملکرد و کیفیت عضله کعب ران جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 88

چکیده

 به منظور بررسی اثر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله کعب ران جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی, تعداد 192 قطعه جوجه گوشتی (راس 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار, چهار تکرار و هشت قطعه در هر تکرار به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفت. تیمارها شامل: 1) جیره پایه فاقد افزودنی (گروه شاهد), 2) و 3) جیره پایه+پودر گیاه آویشن زوفایی ( به ترتیب 5/2 و 5 گرم در کیلوگرم), 4) و 5) جیره پایه+پودر گیاه سرخارگل(به ترتیب 5/2 و 5 گرم در کیلوگرم) و 6) جیره پایه+آنتی بیوتیک اریترومایسین (275/0 گرم در کیلوگرم) بودند. چالش دهانی تمامی جوجه ها با استفاده از سوسپانسیون کمپیلوباکتر ژژونی (با غلظت cfu1011×4 در هر میلی لیتر, تلقیح یک میلی لیتر به هر پرنده) در روز 21 دوره پرورش انجام شد. در دوره های پایانی و کل دوره پرورش, جوجه های گوشتی تغذیه شده با پودر سرخارگل (5 گرم در کیلوگرم) و پودر آویشن زوفایی (5/2 گرم در کیلوگرم) در مقایسه با گروه شاهد, بازده غذایی بالاتری داشتند (05/0P<). همچنین تغذیه جوجه های گوشتی با جیره های مکمل شده با پودر سرخارگل (5/2 گرم در کیلوگرم) و پودر آویشن زوفایی (هر دو سطح) منجر به کاهش غلظت مالون دی آلدئید عضله کعب ران شد (05/0>P). علاوه بر این, جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی پودر آویشن زوفایی (5 گرم در کیلوگرم) اتلاف آب ناشی از پرس بالاتر (2/41 درصد) و پروتئین خام کمتری (7/22 درصد) در عضله کعب ران داشتند (05/0>P). بر اساس نتایج حاضر, سطوح 5/2 گرم در کیلوگرم پودر آویشن زوفایی و سرخارگل جهت بهبود عملکرد جوجه های گوشتی و کاهش مالون دی آلدئید توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرزادی، حسن، نظری، زینب، و طاهرپور، کامران. (1399). اثر پودر آویشن زوفایی (Thymbra spicata) و سرخارگل (Echinasea purpurea) بر فراسنجه های عملکرد و کیفیت عضله کعب ران جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی. تحقیقات تولیدات دامی، 9(1 )، 77-88. SID. https://sid.ir/paper/369054/fa

    Vancouver: کپی

    شیرزادی حسن، نظری زینب، طاهرپور کامران. اثر پودر آویشن زوفایی (Thymbra spicata) و سرخارگل (Echinasea purpurea) بر فراسنجه های عملکرد و کیفیت عضله کعب ران جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1399؛9(1 ):77-88. Available from: https://sid.ir/paper/369054/fa

    IEEE: کپی

    حسن شیرزادی، زینب نظری، و کامران طاهرپور، “اثر پودر آویشن زوفایی (Thymbra spicata) و سرخارگل (Echinasea purpurea) بر فراسنجه های عملکرد و کیفیت عضله کعب ران جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 9، no. 1 ، pp. 77–88، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369054/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button