مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 164

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی انجام شد. از تعداد 192 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (هر دو جنس) سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار, چهار تکرار و هشت قطعه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: یک)جیره پایه فاقد افزودنی (به عنوان گروه شاهد)؛ دو, سه) جیره پایه+پودر گیاه سرخارگل (0/25و0/50درصد)؛ چهار, پنج)جیره پایه+پودر گیاه آویشن زوفایی(0/25و0/50درصد) و شش)جیره پایه+آنتی بیوتیک اریترومایسین (55میلی گرم در کیلوگرم) بودند. تمام جوجه ها در روز 21 دوره پرورش با cfu/mL1011×4 از سوسپانسیون باکتری کمپیلوباکتر ژژونی به طریق گاواژ دهانی چالش یافتند. غلظت مالون دی آلدهید عضله سینه توسط مکمل کردن جیره با پودر سرخارگل(0/25درصد), پودر آویشن زوفائی(0/25درصد) و اریترومایسین به صورت معنی داری کاهش یافت(0/05>P). همچنین در مقایسه با گروه شاهد تمام تیمارهای آزمایشی منجر به کاهش معنی داری در کلونیزاسیون باکتری های سرمادوست در عضله سینه شدند(05/0>P), با این حال شمار باکتری های هوازی تنها توسط جیره های حاوی پودر آویشن زوفائی(0/25درصد) و اریترومایسین بطور معنی داری کاهش یافت(0/05>P). سایر صفات نظیر pH, رنگ, ترکیب شیمیایی, ظرفیت نگهداری آب, اتلاف آب ناشی از تراوش, اتلاف آب ناشی از پخت و پز, اتلاف آب ناشی از پرس تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. با توجه به نتایج حاصل, برای پیشگیری از پراکسیداسیون چربی های گوشت و کاهش باکتری های سرما دوست می توان از گیاهان سرخارگل و آویشن زوفایی به میزان 25/0 درصد جیره به جای اریترومایسین استفاده کرد, با این حال آویشن زوفایی به دلیل فعالیت ضد باکتریایی بالاتر آن روی کاهش شمار باکتری های هوازی, نسبت به سرخارگل ارجحیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرزادی، حسن، نظری، زینب، و طاهرپور، کامران. (1399). تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(1 )، 153-164. SID. https://sid.ir/paper/390129/fa

    Vancouver: کپی

    شیرزادی حسن، نظری زینب، طاهرپور کامران. تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(1 ):153-164. Available from: https://sid.ir/paper/390129/fa

    IEEE: کپی

    حسن شیرزادی، زینب نظری، و کامران طاهرپور، “تأثیر پودر گیاهان آویشن زوفایی و سرخارگل بر کیفیت عضله سینه جوجه های گوشتی چالش یافته با کمپیلوباکتر ژژونی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 1 ، pp. 153–164، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button