مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

365
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فرآوری کنگر با اوره و ملاس بر ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم سیلاژ آن

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 21

چکیده

 نسبت بهینه اوره به ملاس برای غنی سازی بخش علوفه ای جیره نشخوارکنندگان, از عوامل تضمین کننده عملکرد تولیدی دام محسوب می شود. این نسبت بسته به نوع و ترکیب شیمیایی بخش علوفه ای خوراک متغیر است. از این رو در مطالعه حاضر, اثر غنی سازی سیلوی کنگر با اوره و ملاس بر کیفیت سیلاژ آن مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش اول در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×3 با پنج تکرار, به بررسی ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم آزمایشگاهی علوفه کنگر مرتعی پس از 45 روز غنی سازی با سه سطح اوره (0, 4 و 6 درصد) و سه سطح ملاس (0, 5 و 10 درصد) پرداخت. در آزمایش دوم, قابلیت هضم درون تنی برخی از تیمارهای آزمایشی منتخب مورد سنجش قرار گرفت. نتایج آزمایش اول حاکی از کاهش درصد ADF و NDF در تیمارهای «4% اوره+10% ملاس» و «6% اوره+10% ملاس» در مقایسه با گروه شاهد بود. همچنین قابلیت هضم آزمایشگاهی ماده آلی و قابلیت هضم آزمایشگاهی ماده خشک در تیمارهای «4% اوره+5% ملاس» و «4% اوره+10% ملاس» نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. با توجه به نتایج قابلیت هضم درون تنی, قابلیت هضم پروتئین و NDF در تیمار «4% اوره+10% ملاس» در مقایسه با کنگر خشک افزایش یافت. با عنایت به نتایج این آزمایش, بهترین نسبت استفاده از اوره و ملاس به منظور غنی سازی علوفه کنگر, 4% اوره به همراه 5 یا 10% ملاس پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرین، موسی، صمدیان، فرهاد، استادیان، صدیف، و احمدپور، امیر. (1397). اثر فرآوری کنگر با اوره و ملاس بر ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم سیلاژ آن. تحقیقات تولیدات دامی، 7(1 )، 13-21. SID. https://sid.ir/paper/369117/fa

    Vancouver: کپی

    زرین موسی، صمدیان فرهاد، استادیان صدیف، احمدپور امیر. اثر فرآوری کنگر با اوره و ملاس بر ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم سیلاژ آن. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1397؛7(1 ):13-21. Available from: https://sid.ir/paper/369117/fa

    IEEE: کپی

    موسی زرین، فرهاد صمدیان، صدیف استادیان، و امیر احمدپور، “اثر فرآوری کنگر با اوره و ملاس بر ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم سیلاژ آن،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 7، no. 1 ، pp. 13–21، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369117/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button