مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

406
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدانی، آنتی باکتریالی و ضد قارچی پوشش های خوراکی حاوی عصاره درمنه شرقی (Artemisia scoparia waldst&Kit) در همبرگر و افزایش ضریب سلامتی فراورده تولید شده

صفحات

 صفحه شروع 371 | صفحه پایان 379

چکیده

 در این پژوهش, اثر آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی و ضد قارچی 5 تیمار مختلف شامل عصاره درمنه شرقی Artemisia scoparia در غلظت 5 درصد (Asw 0. 05), پوشش خوراکی ژلاتین و گلیسرول (GG), پوشش خوراکی ژلاتین و گلیسرول همراه با 5 درصد از عصاره (GG+Asw 0. 05), پوشش خوراکی نشاسته و گلیسرول (SG), پوشش خوراکی نشاسته و گلیسرول همراه با 5 درصد از عصاره (SG+Asw 0. 05) در خمیر همبرگر که در دمای 4 درجه سانتی گراد در مدت 8 روز نگهداری شده بود بررسی گردید. در این مدت رطوبت, PH و رنگ تیمارها اندازه گیری شد. در آزمایش آنتی اکسیدانی به روش TBARS میزان مالون آلدهیدها در روزهای شروع آزمایش, چهارم و هشتم اندازه گیری و مشخص گردید که در تمامی تیمارها با افزایش زمان میزان مالون آلدهید افزایش می یابد و قدرت آنتی اکسیدانی تیمارها در این مدت به ترتیب عبارت بودند از(GG+Asw 0. 05), (SG+Asw 0. 05), (Asw 0. 05), (GG) و (SG). بعلاوه قدرت آنتی باکتریایی و ضدقارچی تیمارها نیز به همین صورت بودند و قدرت آنتی باکتریایی تیمارها نسبت به باکتری های مزوفیل بیشتر از کلی فرمها بودند. رنگ و رطوبت تمامی تیمارها با گذشت زمان روند کاهشی داشتند اما PH, روند افزایشی داشت. بعد از روز هشتم رطوبت تیمارها از بیشترین به کمترین مقدار عبارت بودند از (GG+Asw 0. 05), (SG+Asw 0. 05), (GG), (SG) و (Asw 0. 05) و آزمون ها به شکل کاملا تصادفی و در سطح 5 درصد انجام گرفت. در مجموع می توان گفت که عصاره درمنه شرقی به دلیل داشتن ترکیبات فنلی و فلاوونوییدی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی و ضد قارچی بالایی می باشد که در ترکیب با پوشش های خوراکی این خاصیت بهبود یافته است وکاربرد آن به تنهایی و همراه با پوشش های خوراکی در همبرگر, خطرات سرطان زایی, جهش زایی, عفونت های حاصل از باکتریهای بیماری زا و عفونت های قارچی خطرناک را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد و باعث افزایش ضریب سلامتی فراورده تولیدی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمخانی، محمدمهدی، و باقری ثالث، هادی. (1400). بررسی اثر آنتی اکسیدانی, آنتی باکتریالی و ضد قارچی پوشش های خوراکی حاوی عصاره درمنه شرقی (Artemisia scoparia waldst&Kit) در همبرگر و افزایش ضریب سلامتی فراورده تولید شده. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(114 )، 371-379. SID. https://sid.ir/paper/369442/fa

    Vancouver: کپی

    کریمخانی محمدمهدی، باقری ثالث هادی. بررسی اثر آنتی اکسیدانی, آنتی باکتریالی و ضد قارچی پوشش های خوراکی حاوی عصاره درمنه شرقی (Artemisia scoparia waldst&Kit) در همبرگر و افزایش ضریب سلامتی فراورده تولید شده. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(114 ):371-379. Available from: https://sid.ir/paper/369442/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی کریمخانی، و هادی باقری ثالث، “بررسی اثر آنتی اکسیدانی, آنتی باکتریالی و ضد قارچی پوشش های خوراکی حاوی عصاره درمنه شرقی (Artemisia scoparia waldst&Kit) در همبرگر و افزایش ضریب سلامتی فراورده تولید شده،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 114 ، pp. 371–379، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369442/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button