مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

166
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی کندرکوهی

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 66

چکیده

 مقدمه: رادیکال های آزاد موجود در منابع غذایی و محیط زندگی, و گسترش سویه های مقاومت دارویی در عوامل بیماری زا از معضلات جدید حوزه بهداشت هستند. عوارض جانبی داروهای شیمیایی, محققین را به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی سوق داده است. در این مطالعه, اثر ضد باکتریایی, ضد قارچی و آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی کندر بررسی شده است. روش کار: عصاره کندر از محلول 1: 1 اتانول-آب استخراج گردید. اثرات بازدارندگی آن بر باکتری های سودوموناس آئروژینوزا گرم-منفی و استافیلوکوکوس اورئوس گرم-مثبت, و قارچ های آسپرژیلوس فومیگاتوس و کاندیدا آلبیکنس توسط روش های انتشار در دیسک و براث میکرورقیق سازی بررسی شد. خواص آنتی آکسیدانی این عصاره همچنین با استفاده از روش به دام اندازی رادیکال های آزاد DPPH تعیین گردید. یافته ها: هیچ گونه فعالیت مهارکنندگی شاخصی از عصاره کندر بر سودوموناس آئروژینوزا, آسپرژیلوس فومیگاتوس و کاندیدا آلبیکنس مشاهده نشد. این عصاره بر استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله مهار رشد 83/9 میلی متر, MIC 512 و MBC 1024 میکروگرم بر میلی لیتر موثر بود. همچنین IC50 93/22 میکروگرم بر میلی لیتر برای آن ثبت گردید. بحث و نتیجه گیری: عصاره کندربا مهار استافیلوکوکوس اورئوس می تواند جایگزین مناسبی برای داروهای رایج که سویه های این باکتری به آنها مقاوم شده است باشد. اثرات آنتی اکسیدانی قابل قبول عصاره کندر می تواند آن را به عنوان یک عامل بازدارنده دیابت و سرطان معرفی کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیضایی، حمید، هاشمی، سیدهادی، جمشیدیان، عباس، قاسمی، بهزاد، و مقدم منش، محمدرضا. (1397). بررسی اثرات ضد باکتریایی, ضد قارچی و آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی کندرکوهی. پرستار و پزشک در رزم، 6(21 )، 60-66. SID. https://sid.ir/paper/379714/fa

    Vancouver: کپی

    بیضایی حمید، هاشمی سیدهادی، جمشیدیان عباس، قاسمی بهزاد، مقدم منش محمدرضا. بررسی اثرات ضد باکتریایی, ضد قارچی و آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی کندرکوهی. پرستار و پزشک در رزم[Internet]. 1397؛6(21 ):60-66. Available from: https://sid.ir/paper/379714/fa

    IEEE: کپی

    حمید بیضایی، سیدهادی هاشمی، عباس جمشیدیان، بهزاد قاسمی، و محمدرضا مقدم منش، “بررسی اثرات ضد باکتریایی, ضد قارچی و آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی کندرکوهی،” پرستار و پزشک در رزم، vol. 6، no. 21 ، pp. 60–66، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379714/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button