مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

451
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات فصلی مقادیر گلیسرول در ناجورپایان

صفحات

 صفحه شروع 272 | صفحه پایان 285

چکیده

 در این مطالعه, مقادیر گلیسرول دو گونه Gammarus pseudosyriacus و Gammarus bakhteyaricus از منطقه خرسونک و کلیچه در طی فصول مختلف یک دوره یکساله مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها پس از خشک شدن عصاره گیری و محلول نهایی به دستگاه HPLC تزریق شد. میزان گلیسرول G. pseudosyriacus در فصل بهار, تابستان, پاییز و زمستان به ترتیب برابر با 69/91, 72/3, 29, 28/24 میکروگرم بر میلی گرم وزن مرطوب و برای G. bakhteyaricus به ترتیب برابر با 86/28, 57/9, 81/40, 81/2 میکروگرم بر میلی گرم وزن مرطوب بوده است. افزایش قندهای الکلی با وزن مولکولی کم ارتباط تنگاتنگی با دیاپوز و آنهیدروبیوزیز دارد و در اوایل پاییز با شروع فرایند آنهیدروبیوزیز موجود شروع به افزایش این ترکیبات محافظت کننده می کند و در اواخر پاییز این ترکیبات به حداکثر میزان خود می رسد. مصرف این ترکیبات در زمستان به عنوان ضد یخ سبب به حداقل رسیدن میزان آن ها در زمستان می شود. چنین به نظر می رسد که گونه G. pseudosyriacus با شروع فرایند آنهیدروبیوزیز در اواسط بهار میزان این ترکیبات را افزایش داده تا در تابستان در مواجهه با شوک دمایی و خشکی احتمالی قادر به بقا باشد. در تابستان با مصرف این ترکیبات مقدار آن ها به حداقل می رسد. علت وقوع این پیک ها را می توان به عوامل مختلفی از قبیل نوسانات تدریجی دمای آب نسبت داد دلیل دیگر نرخ مصرف گلیسرول این دو گونه ناجورپای بررسی شده در فصول مختلف است. این مطالعه نشان داد اندازه گیری ترکیبات بیوشیمیایی بخصوص گلیسرول ناجورپایان ابزار مناسبی برای سنجش استرسهای زیست محیطی محیط های آبی میباشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسنی عسگرانی، شهناز، فرهادیان، امیدوار، و کرامت، جواد. (1398). تغییرات فصلی مقادیر گلیسرول در ناجورپایان. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، 32(3 )، 272-285. SID. https://sid.ir/paper/370461/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی عسگرانی شهناز، فرهادیان امیدوار، کرامت جواد. تغییرات فصلی مقادیر گلیسرول در ناجورپایان. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1398؛32(3 ):272-285. Available from: https://sid.ir/paper/370461/fa

    IEEE: کپی

    شهناز محسنی عسگرانی، امیدوار فرهادیان، و جواد کرامت، “تغییرات فصلی مقادیر گلیسرول در ناجورپایان،” پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، vol. 32، no. 3 ، pp. 272–285، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370461/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button