مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

330
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخص های جوانه زنی و بیوشیمایی بذر باقلا طی انبارداری در دماها و محتوای رطوبت مختلف

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 28

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثر شرایط مختلف انبارداری بذر بر شاخص های جوانه زنی باقلا رقم شامی انجام شد. بدین منظور یک آزمایش فاکتوریل سه عاملی در پایه طرح کاملا تصادفی در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج در سال های 1393 و 1394 به صورت سه عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی در 5 تکرار انجام شد. عامل های آزمایش شامل دمای انبارداری (15, 25, 35 و 45 درجه سانتی گراد), محتوای رطوبت بذر (6, 10, 14, 18 و 22 درصد) و زمان انبارداری (صفر, 30, 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240 و 270 روز) بودند. همچنین, به منظور ارزیابی صفات بیوشمیایی از تیمار های آزمایش 5 سطح زمان انبارداری (0, 30, 90, 180 و 270 روز انبارداری) انتخاب شد. نتایج نشان داد در طی دوره انبارداری, درصد جوانه زنی, طول گیاهچه, وزن خشک گیاهچه و شاخص بنیه گیاهچه به دما و محتوای رطوبت بذر واکنش نشان داده و در هر دما با افزایش محتوای رطوبت بذر نیز جوانه زنی (بین 5 تا 90 درصد) کاهش و نشت الکترولیت ها (60 تا 370 درصد) بذر افزایش یافت. در دماهای 15 و 25 درجه سانتی گراد سرعت زوال بذر در رطوبت های6, 10 و 14 درصد آهسته و در رطوبت های 18 و 22 درصد بسیار شدید (بیش از دو برابر) بود. به هر حال, در دماهای 35 و 45 درجه سانتی گراد سرعت زوال بذر از رطوبت 10 درصد شروع به افزایش کرد و در محتوای رطوبت 22 درصد جوانه زنی و رشد گیاهچه پس از 30 روز انبارداری به صفر رسید. میزان پروتئین محلول و فعالیت آنزیم کاتالاز نیز طی دوره انبارداری کاهش یافتند. با توجه به نتایج آزمایش کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت و افزایش خسارت رادیکال های آزاد از جمله دلایل کاهش قابلیت ماندگاری بذر باقلا طی انبارداری در شرایط دماها و رطوبت های بالا پیشنهاد می شوند. محتوای رطوبتی 6, 10 و 14 درصد در دماهای 15 و 25 درجه سانتی گراد برای نگهداری طولانی مدت بذر باقلا قابل توصیه هستند.متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محرابی کوشکی، محمد، مرادی، علی، بلوچی، حمیدرضا، و امیری فهلیانی، رضا. (1397). ارزیابی شاخص های جوانه زنی و بیوشیمایی بذر باقلا طی انبارداری در دماها و محتوای رطوبت مختلف. فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(25 )، 17-28. SID. https://sid.ir/paper/371096/fa

    Vancouver: کپی

    محرابی کوشکی محمد، مرادی علی، بلوچی حمیدرضا، امیری فهلیانی رضا. ارزیابی شاخص های جوانه زنی و بیوشیمایی بذر باقلا طی انبارداری در دماها و محتوای رطوبت مختلف. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(25 ):17-28. Available from: https://sid.ir/paper/371096/fa

    IEEE: کپی

    محمد محرابی کوشکی، علی مرادی، حمیدرضا بلوچی، و رضا امیری فهلیانی، “ارزیابی شاخص های جوانه زنی و بیوشیمایی بذر باقلا طی انبارداری در دماها و محتوای رطوبت مختلف،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 25 ، pp. 17–28، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371096/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button