مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,105
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوشش دار بر عملکرد، فراسنجه های خونی، مورفولوژی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه های تغذیه شده با جیره های آردی و پلت

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 104

چکیده

 زمینه مطالعاتی: بررسی اثر مخلوط گیاهان دارویی و اسیدهای آلی در جوجه های گوشتی. هدف: بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوشش دار (فیتوسید)با هدف بهبود سلامتی دستگاه گوارش و عملکرد جوجه های گوشتی. روش کار: آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی شامل4 تیمار بصورت جیره آردی و 4 تیمار بصورت جیره پلت در 4 تکرار و 7 پرنده در هر واحد آزمایشی انجام شد. تیمارها شامل تیمار کنترل, کنترل به همراه1 گرم فیتوسید در هرکیلوگرم خوراک, کنترل به همراه 2 گرم فیتوسید در هرکیلوگرم خوراک و کنترل به همراه 500 گرم سالینومایسین در هرکیلوگرم خوراک. افزایش وزن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی جوجه ها در سنین مختلف در هر واحد آزمایشی مورد اندازه گیری قرار گرفت. همچنین فراسنجه های خونی در 21 و 42 روزگی, مورفولوژی روده در 42 روزگی و جمعیت میکروبی ایلئوم و سکوم در 7 و 21 روزگی اندازه گیری شد. نتایج: افزودن فیتوسید بطور معنی دار باعث افزایش وزن بدن و خوراک مصرفی و کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی در جوجه های تغذیه شده با خوراک آردی و پلت شد (01/0>P). افزودن فیتوسید همچنین pH ژژنوم و ایلئوم را بطور قابل توجهی کاهش داد (01/0>P). افزودن فیتوسید در جیره های پلت سطح اسید اوریک و ازت اوره ای خون جوجه های گوشتی را بطور معنی داری کاهش داد. افزودن فیتوسید به جیره های پلت و آردی منجر به کاهش بسیار معنی دار جمعیت باکتری های سالمونلا, کلی فرم و اشریشیاکلی در 7 و 21 روزگی در ایلئوم و نیز سکوم جوجه های گوشتی شد. فیتوسید بطور معنی داری طول پرزهای ایلئوم را افزایش داد. نتیجه گیری نهایی: بطور کلی نتایج بدست آمده نشان داد که مخلوط گیاه دارویی با اسید آلی میتواند در سلامتی دستگاه گوارش نقش قابل توجهی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلجی، سعید. (1398). بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوشش دار بر عملکرد, فراسنجه های خونی, مورفولوژی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه های تغذیه شده با جیره های آردی و پلت. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 29(3 )، 87-104. SID. https://sid.ir/paper/371179/fa

    Vancouver: کپی

    خلجی سعید. بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوشش دار بر عملکرد, فراسنجه های خونی, مورفولوژی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه های تغذیه شده با جیره های آردی و پلت. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(3 ):87-104. Available from: https://sid.ir/paper/371179/fa

    IEEE: کپی

    سعید خلجی، “بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوشش دار بر عملکرد, فراسنجه های خونی, مورفولوژی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه های تغذیه شده با جیره های آردی و پلت،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 3 ، pp. 87–104، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button