Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

412
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شنبلیله بر پروفایل سرمی در موش بزرگ آزمایشگاهی دریافت کننده رژیم غذایی پر کلسترول و مقایسه با اثر آتورواستاتین

صفحات

 صفحه شروع 142 | صفحه پایان 154

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه گیاهان دارویی به خاطر نقشی که در درمان بسیاری از بیماری ها دارند, مورد توجه قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه تعیین اثر هیپوکلسترولمیک پودر دانه ی شنبلیله و مقایسه ی آن با آتورواستاتین در موش بزرگ آزمایشگاهی دریافت کننده ی رژیم غذایی پر کلسترول بود. روش بررسی: تعداد 40 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نر با وزن 180 تا 200 گرم دو هفته تحت نظر گرفته شدند. سپس به طور تصادفی در 4 گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه1 (تغذیه با غذای طبیعیND), گروه2 (تغذیه با غذای با کلسترول بالا HCD: غذای طبیعی مخلوط با 2 کلسترول و 5/0 کولیک اسید), گروه3 (تغذیه با HCD مخلوط با g/kg bwt/day 8 پودر دانه شنبلیلهHCD+FNG), گروه4 ( تغذیه با HCD و mg/kg bwt / day 5/0 امولسیون آبی آتورواستاتین HCD+Ator از طریق لوله دهانی). پس از 6 هفته, سطح سرمی تری گلیسرید, کلسترول تام, لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL-c), آلانین آمینوترانسفراز (ALT), آسپارتیک آمینوترانسفراز (AST) و قند خون ناشتا (FBS) سنجیده شدند. لیپویروتئین با دانسیته پایین (LDL-c) با رابطه فریدوالد تخمین زده شد. یافته ها: در گروه های 3و4, در مقایسه با گروه 2, سطوح سرمی کلسترول, تری گلیسرید, LDL-c, VLDL-c, ALT و FBS کاهش (001/0 p<) و سطح سرمی HDL-c افزایش یافت(05/0 p<) نتیجه گیری: شنبلیله دارای فعالیت های هیپولیپیدمیک و هیپوگلیسمیک در موش های بزرگ آزمایشگاهی دریافت کننده ی رژیم غذایی پر کلسترول بود و دیس لیپیدمی ناشی از آن را اصلاح نمود. پودر دانه شنبلیله بطور معنی داری فعالیت هیپولیپیدمیک و هیپوگلیسمیک ضعیف تری نسبت به آتورواستاتین نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کسائی، سیده نگین، و کسایی، سیدمهرداد. (1398). اثر شنبلیله بر پروفایل سرمی در موش بزرگ آزمایشگاهی دریافت کننده رژیم غذایی پر کلسترول و مقایسه با اثر آتورواستاتین. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، 32(2 )، 142-154. SID. https://sid.ir/paper/371207/fa

    Vancouver: کپی

    کسائی سیده نگین، کسایی سیدمهرداد. اثر شنبلیله بر پروفایل سرمی در موش بزرگ آزمایشگاهی دریافت کننده رژیم غذایی پر کلسترول و مقایسه با اثر آتورواستاتین. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1398؛32(2 ):142-154. Available from: https://sid.ir/paper/371207/fa

    IEEE: کپی

    سیده نگین کسائی، و سیدمهرداد کسایی، “اثر شنبلیله بر پروفایل سرمی در موش بزرگ آزمایشگاهی دریافت کننده رژیم غذایی پر کلسترول و مقایسه با اثر آتورواستاتین،” پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، vol. 32، no. 2 ، pp. 142–154، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا