مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی گروه های عاملی زیست فعال، قدرت آنتی اکسیدانی، فنول و فلاونوئید کل عصاره فلفل دلمه ای قرمز

صفحات

 صفحه شروع 301 | صفحه پایان 311

چکیده

 امروزه توجه به آنتی اکسیدان ها و نگهدارنده های طبیعی از جمله عصاره های گیاهی روبه افزایش است. هدف از این پژوهش, شناسایی گروه های عاملی زیست فعال, فعالیت آنتی اکسیدانی, تعیین فنول و فلاونویید کل عصاره های اتانولی, آبی و هیدروالکلی فلفل دلمه ای قرمز بود. عصاره های فلفل دلمه ای قرمز به ترتیب با استفاده از حلال های اتانول, آب و ترکیبی از آب و اتانول (50-50 درصد) استخراج شد. گروه های عاملی توسط طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) از لحاظ کیفی شناسایی و مورد بررسی قرار گرفت. فنول کل با استفاده از معرف فولین سیوکالتو و مقدار فلاونویید کل با روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید محاسبه گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فلفل دلمه ای قرمز با کمک آزمون های مهار رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و زوال رنگ محلول بتا-کاروتن/لینولییک اسید بررسی گردید. وجود گروه های C-C و OH ترکیبات پلی فنولی عصاره فلفل دلمه ای قرمز توسط FTIR تایید شد. میزان فنول عصاره های اتانولی, آبی و هیدروالکلی فلفل دلمه ای قرمز نیز به ترتیب معادل mg GAE/g 68/22, 50/19 و 80/20 بود. فلاونویید عصاره های اتانولی, آبی و هیدروالکلی آن به ترتیب برابر با mg QE/g 30/39, 28/29 و 70/33 محاسبه شد. ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های فلفل دلمه ای قرمز بر اساس فعالیت مهار رادیکال های DPPH, ABTSو زوال رنگ محلول بتا-کاروتن/لینولییک اسید به ترتیب عصاره اتانولی 39/53, 38/59 و 88/56 درصد, عصاره آبی 37/46, 28/51 و 20/48 درصد و عصاره هیدروالکلی 51, 66/57 و 60/49 درصد بود. با توجه به نتایج به دست آمده, به نظر می رسد عصاره های اتانولی, آبی و هیدروالکلی فلفل دلمه ای قرمز قابلیت استفاده به عنوان آنتی اکسیدان و نگهدارنده طبیعی در صنایع غذایی جهت جلوگیری از اکسیداسیون محصولات غذایی را دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نمازی، پگاه، برزگر، حسن، علیزاده بهبهانی، بهروز، و مهرنیا، محمدامین. (1400). بررسی گروه های عاملی زیست فعال, قدرت آنتی اکسیدانی, فنول و فلاونوئید کل عصاره فلفل دلمه ای قرمز. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(113 )، 301-311. SID. https://sid.ir/paper/371384/fa

    Vancouver: کپی

    نمازی پگاه، برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز، مهرنیا محمدامین. بررسی گروه های عاملی زیست فعال, قدرت آنتی اکسیدانی, فنول و فلاونوئید کل عصاره فلفل دلمه ای قرمز. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(113 ):301-311. Available from: https://sid.ir/paper/371384/fa

    IEEE: کپی

    پگاه نمازی، حسن برزگر، بهروز علیزاده بهبهانی، و محمدامین مهرنیا، “بررسی گروه های عاملی زیست فعال, قدرت آنتی اکسیدانی, فنول و فلاونوئید کل عصاره فلفل دلمه ای قرمز،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 113 ، pp. 301–311، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371384/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button