مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی فنل و فلاونویید کل و عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف چهار گونه از جنس Marrubium در رویشگاه های آذربایجان شرقی

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 76

چکیده

 Marrubium یکی از مهمترین جنسهای گیاهی خانواده ی نعنا به شمار می رود که مطالعات فیتوشیمیایی اندکی روی گونه های بومی ایران وجود دارد. اندام هوایی چهار گونه از جنس Marrubium (M. crassidens و M. persicum, M. propinquum و M. parviflorum) اواخر خرداد ماه سال 1395 در فصل گلدهی از استان آذربایجان شرقی منطقه ورزقان و مرند برای مطالعه فیتوشیمیایی بیشتر انتخاب شدند. گیاهان جمع آوری شده پس از خشک شدن به روش خیساندن هر نمونه گیاهی به طور مجزا به ترتیب توسط حلال های اترنفت, کلروفرم و متانول عصاره گیری شدند. سنجش محتوای تام ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به روش اسپکتروفوتومتری انجام گرفت و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها و فراکسیونهای حاصل با استفاده از درصد مهار رادیکال آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل اندازه گیری شدند. طبق نتایج حاصل از آزمون فعالیت آنتی اکسیدانی, کمترین میزان RC50 در فراکسیون 40% عصاره ی متانولی M. crassidens با مقدار 11/1 µ g/m مشاهده شد. بیشترین محتوای تام ترکیبات فنولیک و فلاونوییدی برای عصاره ی متانولی گونه M. crassidens, 512/6 میلیگرم معادل ترکیب استاندارد اسید گالیک و 212/7 میلیگرم معادل ترکیب استانداردکرستین حاصل شد. این مطالعه حضور ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با خواص آنتی اکسیدانی چشمگیری را در چهار گونه Marrubium بومی استان آذربایجان شرقی مشخص نمود که از بین نمونه ها, گونه M. crassidens به لحاظ محتوای تام ترکیبات فنولیک, فلاونوییدی و در نتیجه خواص آنتی اکسیدانی از سایر گونه ها مقدم تر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، نگار، فتحی آزاد، فاطمه، و حامدیزدان، ساناز. (1398). بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی فنل و فلاونویید کل و عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف چهار گونه از جنس Marrubium در رویشگاه های آذربایجان شرقی. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 7(1 (پیاپی 25) )، 68-76. SID. https://sid.ir/paper/371842/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری نگار، فتحی آزاد فاطمه، حامدیزدان ساناز. بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی فنل و فلاونویید کل و عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف چهار گونه از جنس Marrubium در رویشگاه های آذربایجان شرقی. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛7(1 (پیاپی 25) ):68-76. Available from: https://sid.ir/paper/371842/fa

    IEEE: کپی

    نگار ناصری، فاطمه فتحی آزاد، و ساناز حامدیزدان، “بررسی و مقایسه فیتوشیمیایی فنل و فلاونویید کل و عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف چهار گونه از جنس Marrubium در رویشگاه های آذربایجان شرقی،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 7، no. 1 (پیاپی 25) ، pp. 68–76، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371842/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button