مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

284
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رخدادهای فیزیولوژیکی و آنزیمی در هنگام پیری گل مریم تحت تاثیر سالیسیلیک اسید و نیتروپروسایدسدیم

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 43

چکیده

 پژوهش های اخیر نشان دادند که اسید سالیسیلیک و نیتریک اکسید, به عنوان سیگنال های مولکولی درون گیاهی عمل می کنند. در این پژوهش, نقش تنظیمی نیتریک اکسید و اسید سالیسیلیک در حین پیری گل مریم (Polianthes tuberosa L. ) بررسی شد. کاربرد بیرونی نیتروپروساید سدیم به عنوان رهاکننده نیتریک اکسید و هم چنین کاربرد اسید سالیسیلیک می تواند فرایند پیری گل را به تاخیر می اندازد. گل های بریده شده مریم در محلول های اسید سالیسیلیک (150 میلی گرم بر لیتر) و نیتروپروساید سدیم (10 میلی مولار) جهت بررسی پیری و نمو گل, کاهش/افزایش, کربوهیدرات های محلول, میزان پروتئین, پراکسیداسیون لیپیدها, نگهداری شدند. تمامی این صفات توسط اسید سالیسیلیک و نیتروپروساید سدیم به صورت مثبت تحت تاثیر قرار گرفتند. محلول های حاوی اسید سالیسیلیک سبب کاهش معنی داری در تجزیه کربوهیدرات های محلول (21%) و افزایش معنی داری در فعالیت کاتالاز (9%) و آسکوربات پراکسیداز (39%) شدند. به طور کلی پراکسیداسیون لیپید در گل ها, در مدت زمان پیری گل ها (07/3 نانومول بر گرم وزن تر) افزایش یافت. گرچه نیتروپروساید سدیم سبب به تاخیر افتادن پراکسیداسیون لیپید (67/2 نانومول بر گرم وزن تر) در زمان پیری گل ها در مقایسه با نمونه های شاهد شد. به طور کلی مشخص گردید که کاربرد اسید سالیسیلیک و نیتروپروساید سدیم عمر گل های بریده مریم را از طریق بهبود توانایی حذف گونه های فعال اکسیژن (به واسطه فعالیت آنزیم های کاتالاز و آسکوربات) و هم چنین از طریق تنظیم بهتر کربوهیدرات های محلول و تجزیه پروتئین های کل, طولانی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرم پور، فرزانه، صالحی سلمی، محمدرضا، آبدانان مهدی زاده، سامان، و مهدی خانلو، خسرو. (1397). بررسی رخدادهای فیزیولوژیکی و آنزیمی در هنگام پیری گل مریم تحت تاثیر سالیسیلیک اسید و نیتروپروسایدسدیم. فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(27 )، 31-43. SID. https://sid.ir/paper/372136/fa

    Vancouver: کپی

    کرم پور فرزانه، صالحی سلمی محمدرضا، آبدانان مهدی زاده سامان، مهدی خانلو خسرو. بررسی رخدادهای فیزیولوژیکی و آنزیمی در هنگام پیری گل مریم تحت تاثیر سالیسیلیک اسید و نیتروپروسایدسدیم. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(27 ):31-43. Available from: https://sid.ir/paper/372136/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه کرم پور، محمدرضا صالحی سلمی، سامان آبدانان مهدی زاده، و خسرو مهدی خانلو، “بررسی رخدادهای فیزیولوژیکی و آنزیمی در هنگام پیری گل مریم تحت تاثیر سالیسیلیک اسید و نیتروپروسایدسدیم،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 27 ، pp. 31–43، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button