مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

318
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع صفات مورفولوژیکی، فنولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی از ژنوتیپ های پیاز (Allium cepa L. ) جنوب و مرکز ایران از نظر مقاومت به بولتینگ

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 131

چکیده

 گل دهی یکی از مراحل اصلی تولید بذر به شمار می رود, ولی تشکیل شاخه گل دهنده در زمان تولید سوخ پیاز باعث کاهش کیفیت و کمیت محصول می شود. بنابراین مطالعه نحوه بروز این پدیده, شرایط محیطی مؤثر و عوامل تحریک کننده آن جهت شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به بولتینگ, مهم است. با هدف بررسی تنوع ژنوتیپ های پیاز مرکز و جنوب کشور از نظر گل دهی, بذور 6 ژنوتیپ پیاز بومی ایران (دریافتی از بانک ژن مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج), 10 توده بومی جمع آوری شده از مناطق مختلف مرکز و جنوب کشور و نیز دو ژنوتیپ تجاری خارجی در شرایط گلدانی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج کشت شدند. گیاهان به دست آمده پس از رسیدن به مرحله هشت برگی, به مدت 45 و 70 روز تحت تیمار دمایی با میانگین 8 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. سپس ویژگی های مورفولوژیکی, فنولوژیکی و فیزیولوژیکی آن ها اندازه گیری شدند. طبق نتایج تجزیه واریانس, برای تمامی صفات اندازه گیری شده تفاوت معنی داری بین همه ژنوتیپ های مورد مطالعه وجود داشت که حاکی از وجود تنوع بالا در ژنوتیپ های مورد مطالعه برای این صفات است, همچنین اثر ژنوتیپ و تیمار برای صفات ارتفاع بوته, درصد گل دهی, مواد جامد محلول کل برگ و پروتئین محلول کل برگ معنی دار بود. در این مطالعه, ژنوتیپ کرمانبه عنوان مقاوم ترین ژنوتیپ به بولتینگ در هر دو تیمار بهاره سازی شناسایی شد. پس از آن ژنوتیپ های قلعه رئیسی, گلدن و گاردسکو با درصد ناچیزی گل دهی بیشترین تحمل به بولتینگ را نشان دادند. ژنوتیپ بادرود نیز بیشترین حساسیت به بولتینگ را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرین، سیده مریم، و معصومی اصل، اسد. (1397). بررسی تنوع صفات مورفولوژیکی, فنولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی از ژنوتیپ های پیاز (Allium cepa L. ) جنوب و مرکز ایران از نظر مقاومت به بولتینگ. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 41(2 )، 117-131. SID. https://sid.ir/paper/372159/fa

    Vancouver: کپی

    زرین سیده مریم، معصومی اصل اسد. بررسی تنوع صفات مورفولوژیکی, فنولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی از ژنوتیپ های پیاز (Allium cepa L. ) جنوب و مرکز ایران از نظر مقاومت به بولتینگ. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(2 ):117-131. Available from: https://sid.ir/paper/372159/fa

    IEEE: کپی

    سیده مریم زرین، و اسد معصومی اصل، “بررسی تنوع صفات مورفولوژیکی, فنولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی از ژنوتیپ های پیاز (Allium cepa L. ) جنوب و مرکز ایران از نظر مقاومت به بولتینگ،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 2 ، pp. 117–131، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372159/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button