مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

346
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیرتنش شوری بر برخی ازخصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه بنگ دانه (Hyoscyamus reticulatus L. )

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 99

چکیده

 گیاهان در طول حیات خود با تنش های گوناگونی مانند تنش شوری مواجه هستند. گیاه بنگ دانه یکی از گیاهان مهم خانواده سیب زمینی با اثرات دارویی فراوان است. جهت بررسی اثر شوری بر پاسخ های رشدی گیاه بنگ دانه, پژوهشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در اتاق رشد صورت گرفت. درصد جوانه زنی بذر در سطوح شوری ds/m0, 5, 10 و 15 بررسی شد. پس از جوانه زنی بذرها و انتقال دانه رست ها به محیط های کشت گلدانی, شوری در چهار سطح ds/m 9/2 (شاهد), 5, 10 و 15 اعمال شد. دو هفته بعد از اعمال تنش, صفاتی چون فاکتورهای جوانه زنی بذر, وزن تر و خشک ریشه, وزن تر و خشک اندام های هوایی, طول اندام ها, محتوای نسبی آب برگ, مقدار عناصر گیاه, مقدار پرولین, قندهای محلول, رنگیزه های فتوسنتزی, پروتئین کل و مقدار آلکالوئیدها مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که پارامترهایی مثل درصد و سرعت جوانه زنی بذر, وزن تر و خشک ساقه چه و ریشه چه, وزن تر و خشک ریشه, طول اندام هوایی, محتوای نسبی آب برگ, مقدار عناصر پتاسیم, منیزیم و کلسیم و نسبت پتاسیم به سدیم ریشه و اندام های هوایی در شرایط شوری نسبت به شاهد کاهش معنی دار و محتوای پرولین, پروتئین کل, آلکالوئیدها و مقدار سدیم نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی دار نشان داد. در مجموع اعمال تنش شوری منجر به ساخت بیشتر اسمولیت هایی چون پرولین و آلکالوئیدها به عنوان ترکیبات دفاعی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وفادار، مهناز، قادری حبیب، زینب، و وطن خواه، الهه. (1397). تأثیرتنش شوری بر برخی ازخصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه بنگ دانه (Hyoscyamus reticulatus L. ). فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(26 )، 85-99. SID. https://sid.ir/paper/372195/fa

    Vancouver: کپی

    وفادار مهناز، قادری حبیب زینب، وطن خواه الهه. تأثیرتنش شوری بر برخی ازخصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه بنگ دانه (Hyoscyamus reticulatus L. ). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(26 ):85-99. Available from: https://sid.ir/paper/372195/fa

    IEEE: کپی

    مهناز وفادار، زینب قادری حبیب، و الهه وطن خواه، “تأثیرتنش شوری بر برخی ازخصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه بنگ دانه (Hyoscyamus reticulatus L. )،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 26 ، pp. 85–99، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372195/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button