Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

217
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

406
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دگرآسیبی گیاه زعفران (.Crocus sativus L) برخصوصیات جوانه زنی و رشدگیاهچه جو وحشی (Hordeum spontaneum)و مرغ (Agropayron repense)

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 48

چکیده

 به منظور بررسی خصوصیات جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه دو علف هرز جو وحشی (Hordeum spontaeum) و مرغ (Agropayron repense) تحت تأثیر غلظت های عصاره آبی بنه و برگ زعفران (. Crocus sativus L) دو آزمایش مجزا برای هریک از گونه ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی بیرجند در سال 1394 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو نوع اندام زعفران در دو سطح (برگ و بنه) و غلظت عصاره در پنج سطح (0, 0. 5, 1, 1. 5 و 2 درصد وزنی-حجمی عصاره آبی) بود. نتایج نشان داد که غلظت های مختلف عصاره برگ و بنه زعفران درصد جوانه زنی هر دو گونه علف هرز را کاهش داد. کمترین درصد و سرعت جوانه زنی جو وحشی و مرغ به ترتیب از تیمارهای دو درصد عصاره ی برگ و دو درصد عصاره بنه حاصل شد. همچنین غلظت های متفاوت عصاره برگ و بنه, شاخص های طول ریشه چه, وزن تر گیاهچه و وزن خشک گیاهچه را به طور معنی داری کاهش داد. برازش مدل لجستیک سه پارامتری, رابطه بین سطوح مختلف عصاره آبی و درصد جوانه زنی بذور جو وحشی و مرغ را به خوبی توجیه نمود. همچنین مقایسات گروهی بین عصاره برگ و بنه زعفران نشان داد که اثر بازدارندگی عصاره برگ و بنه برای هر دو علف هرز یکسان بوده و تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. به طورکلی نتایج نشان داد که عصاره برگ زعفران بیشترین تأثیر را بر جو وحشی و عصاره بنه بیشترین تأثیر را بر علف هرز مرغ داشتند. لذا نتایج این تحقیق, تأییدکننده این مطلب است که می توان از اثرات دگرآسیبی زعفران, جهت کاهش این دو علف هرز در مزرعه بهره جست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قسمتی، مهدی، امینی فرد، محمدحسین، عبدالهی، معصومه، و شاکری، معصومه. (1397). تاثیر دگرآسیبی گیاه زعفران (.Crocus sativus L) برخصوصیات جوانه زنی و رشدگیاهچه جو وحشی (Hordeum spontaneum)و مرغ (Agropayron repense). زراعت و فناوری زعفران، 6(1 )، 35-48. SID. https://sid.ir/paper/372439/fa

    Vancouver: کپی

    قسمتی مهدی، امینی فرد محمدحسین، عبدالهی معصومه، شاکری معصومه. تاثیر دگرآسیبی گیاه زعفران (.Crocus sativus L) برخصوصیات جوانه زنی و رشدگیاهچه جو وحشی (Hordeum spontaneum)و مرغ (Agropayron repense). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1397؛6(1 ):35-48. Available from: https://sid.ir/paper/372439/fa

    IEEE: کپی

    مهدی قسمتی، محمدحسین امینی فرد، معصومه عبدالهی، و معصومه شاکری، “تاثیر دگرآسیبی گیاه زعفران (.Crocus sativus L) برخصوصیات جوانه زنی و رشدگیاهچه جو وحشی (Hordeum spontaneum)و مرغ (Agropayron repense)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 6، no. 1 ، pp. 35–48، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372439/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا