مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

457
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گوارش پذیری و تخمیر کاه گندم و کنجاله سویا توسط باکتری های جدا شده از شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیره های حاوی تفاله زیتون

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 172

چکیده

 آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر استفاده از مقادیر مختلف تفاله زیتون به جای دانه جو در جیره گوسفندان بر فعالیت میکروارگانیسم ها یا باکتری های جداشده از مایع شکمبه آنها در گوارش کاه گندم (منبع الیافی) و کنجاله سویا (منبع پروتئینی) انجام شد. برای این منظور از تعداد 12 راس گوسفند عربی نر بالغ با میانگین وزنی 33 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل مایع حاصل از شکمبه گوسفندان تغذیه شده با سه جیره آزمایشی مشتمل بر چهار تکرار بود: 1-جیره شاهد (فاقد تفاله زیتون), 2-جیره حاوی 8/7 درصد تفاله زیتون و 3-جیره حاوی 6/15 درصد تفاله زیتون. پتانسیل تولید گاز کاه گندم کشت شده با باکتری های جدا شده از مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیره حاوی 6/15 درصد تفاله زیتون به طور معنی داری نسبت به شاهد کاهش یافت (92/76 در برابر 48/47 میلی لیتر). گوارش پذیری ماده آلی کاه گندم توسط جمعیت کامل میکروارگانیسم های شکمبه حاصل از گوسفندان تغذیه شده با 8/7 درصد تفاله زیتون در جیره, نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (12/21 در برابر 90/30 درصد). نرخ تولید گاز کاه گندم و کنجاله سویای تخمیر شده با مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیره ی حاوی 8/7 درصد تفاله زیتون در مقایسه با سایر جیره ها بیشترین مقدار بود (به ترتیب 017/0 و 05/0 میلی لیتر در ساعت). مقدار عامل جداکننده (PF), بازده تولید توده میکروبی و تجزیه دیواره سلولی کاه گندم کشت شده با باکتری های جداسازی شده از مایع شکمبه گوسفندان دریافت کننده جیره حاوی 6/15 درصد تفاله زیتون نسبت به بقیه جیره ها کم تر بود. گوارش پذیری ماده خشک کاه گندم و کنجاله سویا توسط جمعیت کامل میکروارگانیسم های

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گراوند، آزاده، چاجی، مرتضی، ساری، محسن، و محمدآبادی، طاهره. (1397). گوارش پذیری و تخمیر کاه گندم و کنجاله سویا توسط باکتری های جدا شده از شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیره های حاوی تفاله زیتون. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(121 )، 159-172. SID. https://sid.ir/paper/372530/fa

    Vancouver: کپی

    گراوند آزاده، چاجی مرتضی، ساری محسن، محمدآبادی طاهره. گوارش پذیری و تخمیر کاه گندم و کنجاله سویا توسط باکتری های جدا شده از شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیره های حاوی تفاله زیتون. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(121 ):159-172. Available from: https://sid.ir/paper/372530/fa

    IEEE: کپی

    آزاده گراوند، مرتضی چاجی، محسن ساری، و طاهره محمدآبادی، “گوارش پذیری و تخمیر کاه گندم و کنجاله سویا توسط باکتری های جدا شده از شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیره های حاوی تفاله زیتون،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 121 ، pp. 159–172، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372530/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button