مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پتانسیل نانوذرات نقره سبز سنتز و شیمیائی در القا تنش اکسیداتیو در پیاز خوراکی (. Allium cepa L)

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 99

چکیده

 با توجه به نرخ رو به رشد تولید و رهاسازی نانوذرات در طبیعت, نگرانی ها در خصوص احتمال سمیت و بروز آسیب اکسیداتیو بر اکوسیستم گیاهی, قابل تامل است. لذا تحقیق حاضر با هدف مقایسه شاخص های بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی پیاز خوراکی تیمار شده با غلظت های مختلف دو نوع نانوذره نقره (سبز سنتز و شیمی سنتز) و بررسی امکان القای تنش اکسیداتیو توسط آنها صورت گرفت. در این تحقیق تغییر رنگ عصاره برگ از زرد کم رنگ به قهوه ای تیره, به دلیل رزونانس پلاسمون سطحی نانوذرات نقره, نشان دهنده سنتز موفقیت آمیز نانوذرات نقره بود. همچنین طیف جذبی نانوذرات نقره سنتز شده سبز, دارای پیکی با طول موج ماکزیمم 410 نانومتر بود. تصاویر TEM نشان داد ذرات سنتز شده توسط عصاره برگ سپستان دارای اندازه یکنواخت, تقریبا کروی شکل و دارای اندازه های 3-10 نانومتر با اندازه متوسط 5. 8 نانومتر هستند. الگوی پراش XRD تشکیل ساختار کریستالی نانوذرات نقره سنتز سبز شده را تایید کرد. بنا به نتایج, هر دو آنزیم آنتی اکسیدان روند افزایشی خطی در مواجهه با نانوذره شیمیایی داشتند. هر دو نانوذره افزایش در میزان مالون دآلدیید را باعث شدند, اما نانوذره سبز سنتز اختلاف معنی داری با شاهد نداشت. بیشترین محتوای فنل کل به نانونقره شیمیایی (16/15 mg galic g-1 FW در غلظت 05/0 گرم بر لیتر) و کمترین میزان به تیمار شاهد (1/4 mg galic g-1 FW) اختصاص داشت. نانوذره شیمیایی تقریبا 8 برابر نانوذره سبز فعالیت آنتی اکسیدانی داشت. بنا به نتایج تحقیق حاضر نانوذره سبز سنتز نه تنها تاثیر اکسیداتیو بر پیاز نداشت, بلکه بعضا تاثیری محرک در برخی خصوصیات مشاهده گردید. نانوذره شیمیایی اما, با ایجاد تنش اکسیداتیو, واکنش های دفاعی گیاه را برانگیخت, به علاوه این اثر بازدارنده وابسته به دوز بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبرنژاد سامانی، زهرا، شمیلی، منصوره، و ثمری، فائزه. (1399). پتانسیل نانوذرات نقره سبز سنتز و شیمیائی در القا تنش اکسیداتیو در پیاز خوراکی (. Allium cepa L). فرآیند و کارکرد گیاهی، 9(35 )، 87-99. SID. https://sid.ir/paper/372542/fa

    Vancouver: کپی

    اکبرنژاد سامانی زهرا، شمیلی منصوره، ثمری فائزه. پتانسیل نانوذرات نقره سبز سنتز و شیمیائی در القا تنش اکسیداتیو در پیاز خوراکی (. Allium cepa L). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1399؛9(35 ):87-99. Available from: https://sid.ir/paper/372542/fa

    IEEE: کپی

    زهرا اکبرنژاد سامانی، منصوره شمیلی، و فائزه ثمری، “پتانسیل نانوذرات نقره سبز سنتز و شیمیائی در القا تنش اکسیداتیو در پیاز خوراکی (. Allium cepa L)،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 9، no. 35 ، pp. 87–99، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372542/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button