مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

447
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به شوری دانهال های پسته با بررسی رشد، آسیب های اکسیداتیو و ترکیب عناصر معدنی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 28

چکیده

 شور شدن زمین های مناطق مرکزی ایران سبب محدود شدن کشت و تولید پسته در طی دهه اخیر شده است. در این پژوهش دانهال های پسته قزوینی و اکبری و یک هیبرید بین گونه ای قزوینی × آتلانتیکا تحت تیمار غلظت های کلریدسدیم (صفر, 50, 100 و 150 میلی مولار) در محلول غذایی هوگلند نیم غلظت قرار داده شدند. در انتهای دوره آزمایش, شاخص های رشد, غلظت رنگیزه های فتوسنتزی, شاخص پایداری غشاء, و عناصر معدنی غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. تنش شوری به صورت معنی داری رشد گیاهان را محدود نمود. بیشترین و کمترین حجم ریشه و میانگین تعداد برگ به ترتیب در دانهال های پسته اکبری و قزوینی × آتلانتیکا مشاهده شد. سطح برگ دانهال های اکبری در مقایسه با دیگر دانهال ها بیشتر بود. همچنین در اثر تنش شوری غلظت کلروفیل کل, شاخص پایداری غشاء, نسبت کلروفیل به کاروتنوئیدها و شاخص سبزینگی برگ به صورت معنی داری کاهش یافت. به گونه ای که در مقایسه با شاهد, کمترین میزان این شاخص ها در سطح 150 میلی مولار تنش کلریدسدیم مشاهده شد. با افزایش غلظت کلرید سدیم, غلظت سدیم در شاخساره و ریشه به صورت معنی داری افزایش یافت و کاهش معنی داری در غلظت پتاسیم و کلسیم در اندام های گیاه مشاهده گردید. از طرفی در این شرایط, نسبت سدیم به پتاسیم و نسبت سدیم به کلسیم در شاخساره و ریشه دانهال های پسته افزایش یافت. کمترین نسبت سدیم به پتاسیم و کمترین نسبت سدیم به کلسیم در دانهال های قزوینی × آتلانتیکا مشاهده شد. در مجموع, پسته اکبری با توجه به حفظ قدرت رشد, ریزش برگ کمتر و آسیب های محدودتر, متحمل ترین ژنوتیپ معرفی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرفتاحی، زهرا، روزبان، محمودرضا، کریمی، سهیل، توللی، وحید، و علی نیایی فرد، ساسان. (1397). ارزیابی تحمل به شوری دانهال های پسته با بررسی رشد, آسیب های اکسیداتیو و ترکیب عناصر معدنی. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 41(2 )، 13-28. SID. https://sid.ir/paper/372675/fa

    Vancouver: کپی

    میرفتاحی زهرا، روزبان محمودرضا، کریمی سهیل، توللی وحید، علی نیایی فرد ساسان. ارزیابی تحمل به شوری دانهال های پسته با بررسی رشد, آسیب های اکسیداتیو و ترکیب عناصر معدنی. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(2 ):13-28. Available from: https://sid.ir/paper/372675/fa

    IEEE: کپی

    زهرا میرفتاحی، محمودرضا روزبان، سهیل کریمی، وحید توللی، و ساسان علی نیایی فرد، “ارزیابی تحمل به شوری دانهال های پسته با بررسی رشد, آسیب های اکسیداتیو و ترکیب عناصر معدنی،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 2 ، pp. 13–28، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button