مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر جایگزینی یونجه با علوفه کوشیا بر تولید و ترکیب شیر، گوارش پذیری مواد مغذی و تخمیر شکمبه ای بزهای شیرده سانن

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 53

چکیده

 زمینه مطالعاتی: بخش های وسیعی از کشور ایران دارای خاک و آب شور می باشد. زراعت بسیاری از گیاهان در این شرایط یا ممکن نیست و یا با عملکرد خیلی کم همراه می باشد. کوشیا به عنوان یک گیاه علوفه ای شورپسند می تواند در این شرایط اقلیمی به خوبی کشت و زرع شود و حتی جایگزین علوفه رایجی چون یونجه در تغذیه نشخوارکنندگان این مناطق گردد. هدف: این آزمایش به منظور مطالعه تأثیر جایگزینی یونجه با علوفه خشک و سیلو شده کوشیا (با و بدون مواد افزودنی) بر عملکرد تولیدی بزهای شیرده سانن انجام گردید. روشکار: تعداد24 رأس بز شیرده سانن در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار به 4 جیره غذایی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی (جیره های غذایی) شامل: 1-جیره پایه حاوی یونجه خشک بعنوان تنها علوفه جیره (50% ماده خشک جیره) یا جیره شاهد, 2-جیره پایه حاوی علوفه خشک شده کوشیا که بطور کامل جایگزین یونجه خشک شده بود, 3-جیره پایه حاوی علوفه سیلو شده کوشیا که بطور کامل جایگزین یونجه خشک شده بود 4-جیره پایه حاوی علوفه کوشیا سیلو شده همراه با 10% خرمای ضایعاتی, این سیلاژ کوشیا نیز همانند دو جیره قبلی (2 و 3) بطور کامل جایگزین یونجه خشک شده بود. این جیره ها به مدت 6 هفته به بزها تغذیه شدند و مصرف خوراک, تولید شیر, تغییرات فراسنجه های شکمبه و خون دامها اندازه گیری شد. نتایج: مقدار مصرفماده خشک جیره های آزمایشی در بزهای اختصاص داده شده به تیمارها تفاوت معنی دار نداشت (05 /0P) نسبت به سایر جیره های آزمایشی افزایش داد, اما جیره ها اثری بر درصد و مقدار تولید ترکیبات شیر نداشت. قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی, پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی اختلاف معنی داری در بین جیره های آزمایشی نداشت (05 /0P>). درصد اسید پروپیونیک مایع شکمبه در جیره کوشیا عمل آوری شده با 10% خرمای ضایعاتی بیشتر از سایر جیره ها بود. جیره ها اثری بر دیگر فراسنجه های تخمیری شکمبه و همچنین پارامترهای بیوشیمیایی خون بزها نداشت. نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد در مناطقی از کشور که دارای آب و خاک شور است کشت و تولید کوشیا به منظور تامین علوفه مورد نیاز نشخوارکنندگان می تواند مورد توجه قرار گیرد. اضافه کردن منابع انرژی زا به علوفه کوشیا و سپس سیلو کردن آنها عملکرد بهتری همراه خواهد داشت, همانگونه که در این آزمایش مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسحاقیان، مهدی، ولی زاده، رضا، ناصریان، عباسعلی، و دانش مسگران، محسن. (1397). تأثیر جایگزینی یونجه با علوفه کوشیا بر تولید و ترکیب شیر, گوارش پذیری مواد مغذی و تخمیر شکمبه ای بزهای شیرده سانن. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 41-53. SID. https://sid.ir/paper/372727/fa

    Vancouver: کپی

    اسحاقیان مهدی، ولی زاده رضا، ناصریان عباسعلی، دانش مسگران محسن. تأثیر جایگزینی یونجه با علوفه کوشیا بر تولید و ترکیب شیر, گوارش پذیری مواد مغذی و تخمیر شکمبه ای بزهای شیرده سانن. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):41-53. Available from: https://sid.ir/paper/372727/fa

    IEEE: کپی

    مهدی اسحاقیان، رضا ولی زاده، عباسعلی ناصریان، و محسن دانش مسگران، “تأثیر جایگزینی یونجه با علوفه کوشیا بر تولید و ترکیب شیر, گوارش پذیری مواد مغذی و تخمیر شکمبه ای بزهای شیرده سانن،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 41–53، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372727/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button