Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,175
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسپرس به عنوان منبع تانن و نسبت علوفه به کنسانتره بر قابلیت هضم، تخمیر شکمبه، تولید و ترکیب شیرمیش های شیرده

صفحات

 صفحه شروع 429 | صفحه پایان 443

چکیده

 آزمایش با هدف بررسی اثر علوفه اسپرس به عنوان یک منبع تانن و نیز نسبت علوفه به کنسانتره بر مصرف و قابلیت هضم, خصوصیات تخمیر شکمبه ای, فراسنجه های خونی, مقدار تولید و ترکیبات شیر میش های شیرده انجام گرفت. بدین منظور از 8 راس میش شیرده نژاد لری بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح مربع لاتین 4´4 تکرارشونده استفاده شد. تیمارها با دو سطح کنسانتره و دو سطح نوع علوفه مصرفی شامل چهار جیره به صورت کامل مخلوط با نسبت های علوفه به کنسانتره 65:35 (پرکنسانتره بدون اسپرس), 35:65 (کم کنسانتره بدون اسپرس), 65:35 (پرکنسانتره با اسپرس) و 35:65 (کم کنسانتره با اسپرس) فرموله و تهیه شد. مقدار کل ترکیبات فنولی, تانن کل و تانن متراکم تیمارهای آزمایشی معنادار بود (P<0.05). نتایج نشان داد قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی در تیمار پرکنسانتره با اسپرس در مقایسه با بقیه تیمارها بیشتر بود (P<0.05). مقادیر pH و نیتروژن آمونیاکی شکمبه در تیمارهای پرکنسانتره با اسپرس و بدون اسپرس در مقایسه با تیمار کم کنسانتره بدون اسپرس کمتر بود. اثر سطح کنسانتره بر مقدار کل اسیدهای چرب فرار شکمبه ای معنا دار شد (P<0.05). بر این اساس نسبت استات به پروپیونات در تیمارهای پرکنسانتره با اسپرس و بدون اسپرس کمترین مقدار را داشت. نتایج نشان داد تولید شیر در تیمارهای پرکنسانتره با و بدون اسپرس بیشتر از سایر تیمارها بود. اثر سطح کنسانتره بر چربی, لاکتوز, مواد جامد بدون چربی و پروتئین شیر معنادار بود (P<0.05). درمجموع, اضافه کردن اسپرس به عنوان یک منبع تانن به جیره پرکنسانتره (65 درصد) موجب افزایش قابلیت هضم ماده آلی و الیاف, افزایش پروپیونات جیره و در نتیجه افزایش تولید شیر و پروتئین آن می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یاراحمدی، بهروز، چاجی، مرتضی، بوجارپور، محمد، میرزاده، خلیل، و رضایی، مرتضی. (1394). اثر اسپرس به عنوان منبع تانن و نسبت علوفه به کنسانتره بر قابلیت هضم, تخمیر شکمبه, تولید و ترکیب شیرمیش های شیرده. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 46(4)، 429-443. SID. https://sid.ir/paper/193684/fa

    Vancouver: کپی

    یاراحمدی بهروز، چاجی مرتضی، بوجارپور محمد، میرزاده خلیل، رضایی مرتضی. اثر اسپرس به عنوان منبع تانن و نسبت علوفه به کنسانتره بر قابلیت هضم, تخمیر شکمبه, تولید و ترکیب شیرمیش های شیرده. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(4):429-443. Available from: https://sid.ir/paper/193684/fa

    IEEE: کپی

    بهروز یاراحمدی، مرتضی چاجی، محمد بوجارپور، خلیل میرزاده، و مرتضی رضایی، “اثر اسپرس به عنوان منبع تانن و نسبت علوفه به کنسانتره بر قابلیت هضم, تخمیر شکمبه, تولید و ترکیب شیرمیش های شیرده،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 4، pp. 429–443، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193684/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا