مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

400
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغییر دمای خشک کردن همرفتی بر کاهش مصرف انرژی و حفظ کیفیت ورقه های سیر

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 200

چکیده

 زمینه مطالعاتی: اخیراً مصرف سیر خشک به صورت ورقه های خشک شده یا پودر افزایش پیدا کرده است. هدف: در این تحقیق شرایط مختلف خشک شدن ورقه های سیر و رسیدن به کیفیت مطلوب از طریق شبیه سازی فرآیند خشک شدن بررسی شد. روش کار: ابتدا معادلات انتقال جرم و گرما در طول خشک شدن همرفتی سیر روی هندسه سه بعدی ورقه-های سیر به روش اجزاء محدود به صورت هم زمان حل شدند. سپس شبیه ساز توسعه یافته به صورت تجربی در شرایط مختلف اعتبار سنجی شد. هم زمان خواص مهندسی و کیفی ورقه های سیر مانند ضریب نفوذ موثر رطوبت, دانسیته ظاهری و تغییرات رنگ نمونه ها مطالعه شد. در نهایت با استفاده از شبیه ساز, موضوع کاهش انرژی مصرفی از طریق کاهش زمان کل فرآیند به همراه حفظ کیفیت ظاهری محصول, بر پایه اطلاعات خروجی از شبیه ساز از طریق به کارگیری دمای متغیر هوای گرم در طی فرآیند و در ضخامت های مختلف بررسی شد. نتایج: شبیه ساز توسعه یافته با دقت بالایی توانست تغییرات نسبت رطوبت را در دماهای مختلف هوای گرم و ضخامت های متفاوت سیر پیش بینی کند. تغییر دمای هوای گرم و ضخامت نمونه ها تغییرات رنگ نهایی ورقه های سیر را تحت تاثیر قرار دادند؛ بطوری که کمترین تغییر رنگ کلی نمونه ها در دمای 50 درجه سلسیوس و در ضخامت 2 میلی متری ورقه های سیر حاصل شد. با استفاده از نرم افزار توسعه داده شده, اعمال شرایط متغیر در دمای هوای گرم مورد استفاده با حفظ خواص رنگی محصول, توانست مدت زمان انجام فرآیند را کاهش و به تبع آن راندمان عملیات خشک کنی را افزایش دهد. نتیجه گیری نهایی: برای دستیابی به محصول خشک با کیفیت بالا و رنگ شفاف تر و نیز کاهش انرژی مصرفی از طریق کاهش زمان خشک شدن, باید از ورقه هایی با ضخامت کمتر و هوای گرمی با دمای متغیر در طول فرآیند بر اساس الگوی خروجی مدل توسعه یافته استفاده شود. شبیه ساز توسعه داده شده می تواند با دقت بالایی موارد مذکور را پیش بینی نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعلبندی، حبیبه، و سیدلو هریس، سیدصادق. (1398). اثر تغییر دمای خشک کردن همرفتی بر کاهش مصرف انرژی و حفظ کیفیت ورقه های سیر. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 185-200. SID. https://sid.ir/paper/372771/fa

    Vancouver: کپی

    نعلبندی حبیبه، سیدلو هریس سیدصادق. اثر تغییر دمای خشک کردن همرفتی بر کاهش مصرف انرژی و حفظ کیفیت ورقه های سیر. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):185-200. Available from: https://sid.ir/paper/372771/fa

    IEEE: کپی

    حبیبه نعلبندی، و سیدصادق سیدلو هریس، “اثر تغییر دمای خشک کردن همرفتی بر کاهش مصرف انرژی و حفظ کیفیت ورقه های سیر،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 185–200، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372771/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button