مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

849
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره برگ زیتون استخراج شده به روش سیال مادون بحرانی آب روی باکتری های شاخص غذایی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

چکیده

 گیاهان دارویی حاوی ترکیبات ثانویه وسیعی هستند که اغلب دارای فعالیت زیستی مهمی می باشند و از آنجایی که عصاره های گیاهان به طور گسترده در صنایع دارویی, غذایی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند, روش های مختلف عصاره گیری بسیار حائز اهمیت می باشد. یکی از این گیاهان دارویی, برگ گیاه زیتون است که به دلیل دارابودن ترکیبات فنولی, دارای اثرات ضد اکسیدانی و ضد میکروبی بیشتری نسبت به قسمت های دیگر آن دارد. هدف از این مطالعه بررسی شرایط بهینه استخراج ترکیبات زیست فعال موجود در برگ گیاه زیتون منطقه مینودشت استان گلستان, با استفاده از روش سیال مادون بحرانی آب و اثر ضد باکتریایی آن بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به روش های حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) و انتشار دیسک می باشد. شرایط بهینه استخراج در دما های 120 تا C 180, تحت فشار متناظر با دمای استخراج و نسبت اختلاط 1: 20 همراه با خواص فیزیکوشیمیایی (راندمان, کدورت و بریکس) انجام گرفت. خواص ضدمیکروبی(MICوMBC) عصاره های استخراج شده توسط هردو روش (خیساندن و سیال مادون بحرانی) در برابر باکتری های استافیلوکوکوساورئوس و اشرشیا کلی در غلظت های ppm25تا 5130 با سه تکرار انجام شد که نتایج حاصل نشان از تاثیر غلظت بالای ترکیبات زیست فعال موجود در عصاره حاصل از روش سیال مادون بحرانی بر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس داشت. همچنین در روش انتشار دیسک نیز باکتری گرم منفی اشرشیاکلی مقاوم ترین و استافیلوکوکوس اورئوس حساس ترین باکتری تعیین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملاکیان، شهره، الهامی راد، امیرحسین، بیگ بابایی، عادل، و محمدی، مرتضی. (1398). بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره برگ زیتون استخراج شده به روش سیال مادون بحرانی آب روی باکتری های شاخص غذایی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 5(2 )، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/374394/fa

    Vancouver: کپی

    ملاکیان شهره، الهامی راد امیرحسین، بیگ بابایی عادل، محمدی مرتضی. بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره برگ زیتون استخراج شده به روش سیال مادون بحرانی آب روی باکتری های شاخص غذایی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1398؛5(2 ):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/374394/fa

    IEEE: کپی

    شهره ملاکیان، امیرحسین الهامی راد، عادل بیگ بابایی، و مرتضی محمدی، “بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره برگ زیتون استخراج شده به روش سیال مادون بحرانی آب روی باکتری های شاخص غذایی،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 5، no. 2 ، pp. 27–38، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374394/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button