مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری های بیماریزای با منشاء مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 با توجه به رویکرد مردم به مصرف محصولات غذایی فاقد مواد نگهدارنده و یا دارای مواد نگهدارنده طبیعی, امروزه استفاده از عصاره های گیاهی به عنوان نگهدارنده مواد غذایی به جای مواد شیمیایی رونق یافته است. این مطالعه با هدف تعیین اثر غلظت های مختلف عصاره الکلی گیاه سیر (Allium sativum) بر روی سویه های استاندارد باکتری ها سالمونلا اینتریتیدیس, باسیلوس سوبتیلیس, لیستریا مونوسیتوژنز و یرسینیا اینتروکولتیکا با روش انتشار از چاهک در محیط آگار انجام گرفت. حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت باکتری کشی عصاره به روش میکروتیترپلیت و با استفاده از رزازورین تعیین گردید. یافته ها نشان دادند که عصاره الکلی گیاه سیر اثر بازدارنده بر روی هر چهار باکتری مورد آزمایش دارد. بیشترین تاثیر بر روی باکتری باسیلوس سوبتیلیس و کمترین تاثیر روی باکتری سالمونلا اینترتیدیس مشاهده شد. حداقل غلظت مهار کنندگی رشد باکتری در مورد باسیلوس سوبتیلس با0.39 و بیشترین مقدار آن در باکتری سالمونلا اینتریتیدیس با غلظت 12.5 میلی گرم در هر میلی لیتر مشاهده شد. با عنایت به یافته های حاصل از تحقیق حاضر در مجموع می توان گفت که عصاره الکلی سیر دارای خاصیت ضدباکتریایی مناسب علیه باکتری های مورد مطالعه بود و به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی مختلف می تواند مورد ارزیابی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قیامی راد، مهدی، اکبری، رضا، و صفری، علی. (1395). بررسی تاثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری های بیماریزای با منشاء مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی، 6(4 (پیاپی 24) )، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/360396/fa

    Vancouver: کپی

    قیامی راد مهدی، اکبری رضا، صفری علی. بررسی تاثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری های بیماریزای با منشاء مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(4 (پیاپی 24) ):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/360396/fa

    IEEE: کپی

    مهدی قیامی راد، رضا اکبری، و علی صفری، “بررسی تاثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری های بیماریزای با منشاء مواد غذایی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 4 (پیاپی 24) ، pp. 53–62، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button