مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

256
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

476
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد برگی سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی، فعالیت آنزیمی و عملکرد گندم ماکارونی (. Triticum durum L) در شرایط تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 258

چکیده

 به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی, فعالیت آنزیمی و عملکرد ارقام گندم ماکارونی در شرایط تنش خشکی, پژوهشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل تنش خشکی در دو سطح آبیاری مطلوب و تنش خشکی از ابتدای مرحله شیری شدن دانه, محلول پاشی سالیسیلیک اسید در سطوح صفر, 3, 2, 1 میلی مولار و سه رقم گندم ماکارونی شامل شبرنگ, بهرنگ و یاواروس بود. نتایج نشان داد که تنش خشکی پایان فصل, رقم و سالیسیلیک اسید بر محتوای کلروفیل a و b, آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز, تعداد دانه در سنبله, عملکرد بیولوژیک, و عملکرد دانه اثر معنی داری داشتند. برهمکنش تنش خشکی و سالیسیلیک اسید اثر معنی داری بر محتوای کلروفیل a و b داشتند به گونه ای که محتوای کلروفیل a و b در تیمار 3 میلی مولار سالیسیلیک اسید به ترتیب 32 و35 درصد افزایش نسبت به تیمار عدم مصرف سالیسیلیک اسید داشتند. همچنین تنش خشکی و سالیسیلیک اسید اثر معنی داری بر آنزیم پراکسیداز و کاتالاز داشتند به طوری که کاربرد 3 میلی مولار سالیسیلیک اسید به ترتیب باعث افزایش 14 و 15 درصدی این آنزیمها نسبت به تیمار عدم مصرف سالیسیلیک اسید شد. کاربرد برگی سالیسیلیک اسید به میزان 3 میلی مولار منجر به افزایش محتوای کلروفیل a و b و آنزیم پراکسیداز و کاتالاز نسبت به عدم مصرف سالیسیلیک اسید در شرایط تنش خشکی شد که در نهایت افزایش 13 درصدی عملکرد دانه در رقم یاواروس را به همراه داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضابیگی، سودابه، بیژن زاده، احسان، و بهپوری، علی. (1399). تاثیر کاربرد برگی سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی, فعالیت آنزیمی و عملکرد گندم ماکارونی (. Triticum durum L) در شرایط تنش خشکی. فرآیند و کارکرد گیاهی، 9(35 )، 243-258. SID. https://sid.ir/paper/375965/fa

    Vancouver: کپی

    رضابیگی سودابه، بیژن زاده احسان، بهپوری علی. تاثیر کاربرد برگی سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی, فعالیت آنزیمی و عملکرد گندم ماکارونی (. Triticum durum L) در شرایط تنش خشکی. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1399؛9(35 ):243-258. Available from: https://sid.ir/paper/375965/fa

    IEEE: کپی

    سودابه رضابیگی، احسان بیژن زاده، و علی بهپوری، “تاثیر کاربرد برگی سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی, فعالیت آنزیمی و عملکرد گندم ماکارونی (. Triticum durum L) در شرایط تنش خشکی،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 9، no. 35 ، pp. 243–258، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375965/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button