مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی ملاتونین و ویتامین های گروه ب بر عملکرد و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی سویا (Glycine max)

صفحات

 صفحه شروع 359 | صفحه پایان 376

چکیده

 مهمترین دوره ی رشد گیاهانی نظیر سویا در تابستان قرار دارد که به طور معمول با تنش هایی مانند گرما وخشکی روبرو خواهد بود. این گونه استنباط می شود که شاید بتوان با کاربرد خارجی ترکیباتی از قبیل ویتامین ها و ملاتونین موجب کاهش اثرات منفی تنش های وارده به گیاه شده و افزایش عملکرد را نتیجه گرفت. این پژوهش به منظور بررسی اثر استفاده از ملاتونین و ویتامین های گروه ب بر برخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد سویا انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 3 سطح محلول پاشی ملاتونین (صفر, 1/0 و 2/0 میلی مولار) و 6 سطح محلول پاشی با ویتامین های گروه B (شاهد, تیامین, ریبوفلاوین, نیاسین, اسید پانتوتنیک و پیریدوکسین هرکدام با غلظت 100 میلی گرم در لیتر) بودند که در قالب یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار سازماندهی شدند. اثرمتقابل ملاتونین و ویتامین ب بر ماده خشک کل, عملکرد, پایداری غشا, مقدار نسبی آب برگ, کلروفیل a وb, کاروتنویید, فلاونویید و آنتوسیانین معنی دار بود. بیشترین مقدار اکثر صفات از جمله عملکرد دانه, مقدار نسبی آب برگ و کلروفیل در شرایط محلول پاشی 2/0 میلی مولار ملاتونین همراه با اسید پانتوتنیک به دست آمد البته تاثیر پیریدوکسین نیز قابل توجه بود. بررسی اثر ملاتونین در شرایط عدم حضور ویتامین ب نشان داد که با افزایش غلظت آن درصد پروتیین و درصد روغن دانه افزایش یافت. محلول پاشی ملاتونین با غلظت 1/0 و 2/0 میلی مولار عملکرد دانه را به ترتیب 27 و 84 درصد افزایش داد. با توجه به نتایج به دست آمده ترکیب تیماری اسیدپانتوتنیک و 2/0 میلی مولار ملاتونین موجب افزایش عملکرد, پایداری غشاء, ماده خشک کل, کلروفیل a و b, محتوای آنتوسیانین و فلاونویید برگ گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، یوسف، برادران فیروزآبادی، مهدی، غلامی، احمد، و مکاریان، حسن. (1399). تاثیر محلول پاشی ملاتونین و ویتامین های گروه ب بر عملکرد و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی سویا (Glycine max). فرآیند و کارکرد گیاهی، 9(35 )، 359-376. SID. https://sid.ir/paper/375968/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی یوسف، برادران فیروزآبادی مهدی، غلامی احمد، مکاریان حسن. تاثیر محلول پاشی ملاتونین و ویتامین های گروه ب بر عملکرد و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی سویا (Glycine max). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1399؛9(35 ):359-376. Available from: https://sid.ir/paper/375968/fa

    IEEE: کپی

    یوسف محمدی، مهدی برادران فیروزآبادی، احمد غلامی، و حسن مکاریان، “تاثیر محلول پاشی ملاتونین و ویتامین های گروه ب بر عملکرد و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی سویا (Glycine max)،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 9، no. 35 ، pp. 359–376، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375968/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button