Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

275
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

445
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات دگر آسیبی عصاره اندام های مختلف گیاه زعفران بر رشد و جوانه زنی علف های هرز جوموشی(.Hordeum murinum L) و خاکشیر (.Descurainia sophia L)

صفحات

 صفحه شروع 219 | صفحه پایان 236

چکیده

 به منظور بررسی اثر دگرآسیبی اندام های زعفران بر رشد و جوانه زنی دو گونه علف هرز جوموشی و خاکشیر آزمایشی در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تربت حیدریه در سال 1394 انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل عصاره اندام های زعفران در سه سطح برگ, بنه و ترکیب برگ و بنه و غلظت های مختلف هر عصاره در شش سطح (صفر, 1, 5/2, 5, 10 و 20 درصد) بودند. نتایج نشان داد که عصاره زعفران دارای آثار منفی بر رشد و پارامترهای جوانه زنی شامل طول و وزن ریشه, ساقه و گیاه چه, سرعت جوانه زنی, درصد جوانه زنی, شاخص بنیه بذر و تعداد بذر نرمال در هر دو گونه علف هرز بود. بیشترین سرعت جوانه زنی در علف هرز جوموشی (48/10) در کاربرد 5/2 درصد عصاره برگ و بنه به دست آمد. همچنین در این علف هرز بالاترین شاخص بنیه بذر با میانگین 75/21 در کاربرد 5/2 درصد عصاره برگ و کمترین آن با میانگین 75/10 در کاربرد 20 درصد عصاره برگ و بنه به دست آمد. در علف هرز خاکشیر بالاترین شاخص بنیه بذر (21) و تعداد بذر نرمال (75/15) به ترتیب در غلظت یک درصد عصاره برگ و بنه و غلظت 5/2 درصد عصاره بنه و کمترین آن ها در 20 درصد عصاره برگ و بنه مشاهده شد. کاربرد عصاره برگ و بنه نسبت به عصاره برگ و بنه به صورت جدا به طور معنی داری باعث کاهش صفات جوانه زنی شد. به طورکلی نتایج نشان داد که استفاده از عصاره زعفران در غلظت های 10 و 20 درصد به طور مؤثری سبب کاهش رشد و نمو علف های هرز جوموشی و خاکشیر در مرحله جوانه زنی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیدعلیرضا، فیضی، حسن، احمدیان، احمد، و ایزدی دربندی، ابراهیم. (1397). اثرات دگر آسیبی عصاره اندام های مختلف گیاه زعفران بر رشد و جوانه زنی علف های هرز جوموشی(.Hordeum murinum L) و خاکشیر (.Descurainia sophia L). زراعت و فناوری زعفران، 6(2 )، 219-236. SID. https://sid.ir/paper/376119/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیدعلیرضا، فیضی حسن، احمدیان احمد، ایزدی دربندی ابراهیم. اثرات دگر آسیبی عصاره اندام های مختلف گیاه زعفران بر رشد و جوانه زنی علف های هرز جوموشی(.Hordeum murinum L) و خاکشیر (.Descurainia sophia L). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1397؛6(2 ):219-236. Available from: https://sid.ir/paper/376119/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلیرضا موسوی، حسن فیضی، احمد احمدیان، و ابراهیم ایزدی دربندی، “اثرات دگر آسیبی عصاره اندام های مختلف گیاه زعفران بر رشد و جوانه زنی علف های هرز جوموشی(.Hordeum murinum L) و خاکشیر (.Descurainia sophia L)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 6، no. 2 ، pp. 219–236، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376119/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا