مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

304
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی، Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص های خون شناسی، بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش های محیطی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 38

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل غذایی ترکیبی پری بیوتیک و پروبیوتیک بر شاخص های خون شناسی, ترکیبات بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش های محیطی در ماهیان بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) طراحی گردید. تعداد 600 عدد ماهی با میانگین وزن اولیه 20/83± 0/3 گرم در 15 مخزن ذخیره سازی شدند. پنج تیمار غذایی حاوی پنج سطح ترکیبی, شامل تیمار اول (شاهد), تنها حاوی جیره غذایی پایه و فاقد مکمل ترکیبی, تیمار دوم, 5/0 گرم در هر کیلوگرم غذای پایه, تیمار سوم, 1 گرم در هر کیلوگرم غذای پایه, تیمار چهارم, 5/1 گرم در هر کیلوگرم غذای پایه و تیمار پنجم 2 گرم در هر کیلوگرم غذای پایه مکمل ترکیبی پروبیوتیک اینتروکوکوس فاسیوم (CFU/KG 1011×5) و پری بیوتیک اینولین افزوده و با سه تکرار به مدت 60 روز دوره آزمایش, در نظر گرفته شدند. نتایج شاخص های خونی بطور معنی داری افزایش تعداد گلبول های سفید و هماتوکریت و همچنین کاهش متوسط غلظت هموگلوبین گلبولی و تعداد گلبول های قرمز در تیمارهای آزمایشی را نشان داد. بیشترین میزان شاخص گلبول های سفید در تیمار 4 و بیشترین درصد هماتوکریت و متوسط حجم گلبولی بطور معنی داری در تیمار 5 مشاهده شد. در شاخص های بیوشیمیایی سرم نیز افزایش پروتئین کل و گلوبولین و کاهش کلسترول و تری گلیسرید در ماهیان سین بیوتیکی مشاهده شد. بیشترین میزان پروتئین کل, آلبومین و گلبولین سرم بطور معنی داری در تیمار 4 می باشد و کمترین میزان آنها در تیمار شاهد ثبت شد. نتایج تنش های محیطی نشان داد که تیمارهای حاوی مکمل ترکیبی, مقاومت و درصد بازماندگی بیشتری را در تنش های حاد دمایی (پایین و بالا), شوری و pH (اسیدی و قلیایی) نسبت به تیمار شاهد داشتند. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده در آزمایش حاضر, مقدار 5/1 تا 2 گرم ترکیب اینولین و اینتروکوکوس فاسیوم بر کیلوگرم جیره غذایی مناسب و باعث بهبود سطح ایمنی غیراختصاصی در ماهی بنی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باجلان، بهروز، ذاکری، محمد، موسوی، سیدمحمد، یاوری، وحید، و رجب زاده، ابراهیم. (1397). اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی, Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص های خون شناسی, بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش های محیطی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 14(2 )، 25-38. SID. https://sid.ir/paper/376849/fa

    Vancouver: کپی

    باجلان بهروز، ذاکری محمد، موسوی سیدمحمد، یاوری وحید، رجب زاده ابراهیم. اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی, Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص های خون شناسی, بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش های محیطی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1397؛14(2 ):25-38. Available from: https://sid.ir/paper/376849/fa

    IEEE: کپی

    بهروز باجلان، محمد ذاکری، سیدمحمد موسوی، وحید یاوری، و ابراهیم رجب زاده، “اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی, Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص های خون شناسی, بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش های محیطی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 14، no. 2 ، pp. 25–38، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376849/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button