مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات نانوکلات پتاسیم بر میزان قند محلول، پرولین، پروتئین کل و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گندم(Triticum aestivum L. ) تحت تنش کم آبی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 62

چکیده

 کم آبی به عنوان یکی از عوامل محدود کننده رشد و تولید محصولات زراعی در ایران شناخته شده است. عنصر پتاسیم نقش بسزایی در فعالیت های حیاتی گیاه داشته و اثرات مخرب ناشی از تنش کم آبی را مهار می کند. استفاده از نانوکودها به منظور کنترل دقیق آزادسازی عناصرغذایی می تواند گامی موثر در جهت دستیابی به کشاورزی پایدار و سازگار با محیط زیست باشد. هدف از این مطالعه بررسی صفات فیزیولوژیک تحت تأثیر نانوکلات پتاسیم بر میزان تحمل به کم آبی در گندم است. بدین منظور آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در آزمایشگاه دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی در سال 94-95 با سه تکرار اجرا گردید. عامل اول تنش کم آبی در سه سطح پتانسیل اسمزی 8-, 4-, 0 بار, عامل دوم شامل دو رقم Rasad و Gascogne و عامل سوم شامل نانوکلات پتاسیم با غلظت های 0, 35, 65 میلی گرم بر لیتر بود. اعمال تنش در مرحله ی 3 تا 5 برگی صورت گرفت. اولین نمونه برداری 5 روز بعد از اعمال تنش کم آبی توسط پلی اتیلن گلیکول 6000 و محلول-پاشی نانوکلات پتاسیم روی برگ انجام گرفت. نتایج نشان داد که تنش موجب افزایش فعالیت آنزیم های کاتالاز, پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز و آسکوربات پراکسیداز و متابولیت هایی از جمله قندهای محلول, پرولین و پروتئین کل گردید. رقم کاسکوژن در اکثر صفات اندازه گیری شده در مقایسه با رقم رصد, تغییرات معنی داری از خود نشان داد, در نتیجه این رقم نسبت به تنش کم-آبی متحمل می باشد. بطور کلی کاربرد غلظت 65 میلی گرم بر لیتر نانو کلات پتاسیم موجب کاهش تأثیرات تنش بر صفات مورد اندازه گیری شده و در برخی موارد موجب افزایش سازوکارهای دفاعی گیاه در مقابله با تأثیرات مخرب تنش مانند افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و متابولیت های سازگاری گیاه می گردد. در بین غلظت های مورد استفاده از تاتوکلات مصرف 65 میلی-گرم بر لیتر بیشترین تاثیر را در سظح تنش 8-بار داشته و از نظر تاثیر گذاری می تواند برای کشاورزان قابل توصیه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برزگر، زهرا، قاسمیان، علیرضا، رئیسی ساداتی، سیده یلدا، و اسدی، اسداله. (1399). بررسی اثرات نانوکلات پتاسیم بر میزان قند محلول, پرولین, پروتئین کل و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گندم(Triticum aestivum L. ) تحت تنش کم آبی. فرآیند و کارکرد گیاهی، 9(36 )، 49-62. SID. https://sid.ir/paper/377686/fa

    Vancouver: کپی

    برزگر زهرا، قاسمیان علیرضا، رئیسی ساداتی سیده یلدا، اسدی اسداله. بررسی اثرات نانوکلات پتاسیم بر میزان قند محلول, پرولین, پروتئین کل و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گندم(Triticum aestivum L. ) تحت تنش کم آبی. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1399؛9(36 ):49-62. Available from: https://sid.ir/paper/377686/fa

    IEEE: کپی

    زهرا برزگر، علیرضا قاسمیان، سیده یلدا رئیسی ساداتی، و اسداله اسدی، “بررسی اثرات نانوکلات پتاسیم بر میزان قند محلول, پرولین, پروتئین کل و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گندم(Triticum aestivum L. ) تحت تنش کم آبی،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 9، no. 36 ، pp. 49–62، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button