مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ آنتی اکسیدانی ژنوتیپ های گواوا (Psidium guajava L. ) به شوری

صفحات

 صفحه شروع 377 | صفحه پایان 396

چکیده

 در مناطق جنوب و جنوب شرق ایران, میوه گواوا در زمره گیاهان اقتصادی با دو فصل میوه دهی در سال می باشد. اما شوری, توسعه کشت این گیاه را تحت تاثیر قرار داده و ضرورت معرفی ژنوتیپهای متحمل به شوری در آن را پررنگ کرده است. لذا طی سال های 1398-1397 در شهرستان بندرعباس آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی طراحی و 15 ژنوتیپ برتر گواوا تحت تیمار کلرید سدیم (2 و 6 دسی زیمنس بر متر) قرار گرفت. سپس محتوای نسبی آب برگ, محتوای کلروفیل, کاروتنوئید, قند های محلول, نشت یونی, فلورسانس کلروفیل, فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در آنها بررسی شد. در تحقیق حاضر محتوای نسبی آب برگ و فلورسانس کلروفیل ژنوتیپ های گواوا در مواجه با شوری کاهش پیدا کرد. محتوای کلروفیل(آ, ب و کل) و کاروتنوئید در اکثر ژنوتیپهای گواوا بعد از مواجه با شوری کاهش معنی داری داشت. همچنین, شوری افزایش فعالیت کاتالاز, پراکسیداز و نشت یونی را در اکثر ژنویپ های مواجه شده با نمک باعث گردید, اما شدت افزایش متفاوت بود. بر اساس تجزیه به عاملها, محتوای نسبی آب برگ, فلورسانس کلروفیل, قند محلول و نشت یونی 30/60 از واریانس کل را توجیه نمودند. بالا بودن محتوای رنگدانههای کلروفیل, کاروتنوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی آنزیمی, ژنوتیپهای G11, G13 و G22 را به عنوان ژنوتیپ های متحمل به شوری دستهبندی کرد. ژنوتیپ های G18, G19 و G25 به عنوان ژنوتیپ های حساس به تنش شوری و سایر ژنوتیپ ها در حد فاصل قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شمیلی، منصوره. (1399). پاسخ آنتی اکسیدانی ژنوتیپ های گواوا (Psidium guajava L. ) به شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی، 9(36 )، 377-396. SID. https://sid.ir/paper/377689/fa

    Vancouver: کپی

    شمیلی منصوره. پاسخ آنتی اکسیدانی ژنوتیپ های گواوا (Psidium guajava L. ) به شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1399؛9(36 ):377-396. Available from: https://sid.ir/paper/377689/fa

    IEEE: کپی

    منصوره شمیلی، “پاسخ آنتی اکسیدانی ژنوتیپ های گواوا (Psidium guajava L. ) به شوری،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 9، no. 36 ، pp. 377–396، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377689/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button