مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

766
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عمل آوری سرشاخه خرما با اوره یا آنزیم بر قابلیت هضم مواد مغذی، رفتار مصرف خوراک و بعضی فراسنجه های خونی و شکمبه ای گوسفند عربی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 هدف از این آزمایش, بررسی تأثیر فرآوری سرشاخه ی خرما با اوره یا آنزیم بر قابلیت هضم, رفتار مصرف خوراک و بعضی فراسنجه های خونی و شکمبه ای گوسفند عربی بود. در این تحقیق از 16 رأس گوسفند عربی با میانگین سن 8 ماه و وزن 5/1± 28 کیلوگرم استفاده شد. جیره ی آزمایشی شامل 50 درصد کنسانتره و 50 درصد علوفه بود. تیمارها شامل 1) جیره ی حاوی کاه گندم (شاهد), 2) جیره ی حاوی سرشاخه ی خام خرما, 3) جیره ی حاوی سرشاخه ی خام خرما + 3 گرم در کیلوگرم آنزیم ناتوزیم و 4) جیره ی حاوی سرشاخه ی خرما عمل آوری شده با 4 درصد اوره بودند. در این آزمایش 21 روز جهت عادت پذیری و 14 روز جهت نمونه برداری در نظر گرفته شد. در پایان آزمایش قابلیت هضم مواد مغذی, رفتار مصرف خوراک و فراسنجه های خونی و شکمبه ای تعیین شدند و داده های به دست آمده در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل شدند. خوراک مصرفی, قابلیت هضم ماده ی خشک و ماده ی آلی و غلظت کلسترول خون تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. با این حال قابلیت هضم NDF و ADF و همچنین غلظت گلوکز و نیتروژن اوره ای خون و نیتروژن آمونیاکی شکمبه به طور معنی داری در گوسفندان دریافت کننده ی جیره حاوی سرشاخه ی خرما عمل آوری شده با اوره افزایش پیدا کرد. جیره ی حاوی سرشاخه ی خرما همراه با اوره بیش ترین فعالیت نشخوار و جویدن را در دام به دنبال داشت و بیش ترین میزان pH شکمبه با مصرف جیره حاوی سرشاخه ی خرمای فراوری نشده مشاهده گردید. نتایج نشان داد که فرآوری سرشاخه ی خرما با اوره و یا آنزیم بدون تأثیر منفی بر دام, باعث بهبود ارزش تغذیه ای آن شده و قابلیت هضم را بالا می برد. بنابراین شاید بتوان از آن ها به جای کاه گندم در جیره ی گوسفند عربی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پرنده، حمید، محمدآبادی، طاهره، بوجارپور، محمد، و چاجی، مرتضی. (1398). تاثیر عمل آوری سرشاخه خرما با اوره یا آنزیم بر قابلیت هضم مواد مغذی, رفتار مصرف خوراک و بعضی فراسنجه های خونی و شکمبه ای گوسفند عربی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 15(3 )، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/378665/fa

    Vancouver: کپی

    پرنده حمید، محمدآبادی طاهره، بوجارپور محمد، چاجی مرتضی. تاثیر عمل آوری سرشاخه خرما با اوره یا آنزیم بر قابلیت هضم مواد مغذی, رفتار مصرف خوراک و بعضی فراسنجه های خونی و شکمبه ای گوسفند عربی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1398؛15(3 ):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/378665/fa

    IEEE: کپی

    حمید پرنده، طاهره محمدآبادی، محمد بوجارپور، و مرتضی چاجی، “تاثیر عمل آوری سرشاخه خرما با اوره یا آنزیم بر قابلیت هضم مواد مغذی, رفتار مصرف خوراک و بعضی فراسنجه های خونی و شکمبه ای گوسفند عربی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 15، no. 3 ، pp. 13–22، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378665/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button