Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

648
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

492
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و بیماری زایی گونه های فوزاریومی دخیل در پوسیدگی طبق و فلس پیاز خوراکی در اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 353 | صفحه پایان 366

چکیده

پژمردگی و پوسیدگی طبق و فلس پیاز توسط گونه­ های مختلف فوزاریوم در سراسر جهان ایجاد می­ شود که سبب زیان و کاهش قابل ملاحظه­ ای در تولید می­ گردد. طی بازدیدهایی که از مزارع پیاز در اصفهان در اواسط دوره­ ی رشد گیاه به عمل آمد, علائم پژمردگی در مزرعه به صورت لکه­ ای مشاهده شد. نمونه­ برداری از پیازهایی که علائم زردی یا نکروز برگ­ ها و پژمردگی را نشان می­ دادند به صورت تصادفی انجام گرفت. همچنین هنگام برداشت پیاز سفید در مزارع و نیز در برخی از پیازهای انباری, علائمی چون آبسوختگی و تغییر رنگ روی چند فلس بیرونی پیاز در ناحیه گردن دیده شد. از نواحی تغییر رنگ یافته در ناحیه طبق و فلس پیاز کشت روی محیط PDA تهیه گردید. در مجموع 60 جدایه از جنس فوزاریوم شامل؛ 35 جدایه Fusarium proliferatum, هشت جدایه F. acuminatum, هفت جدایه F. solani, چهار جدایه F. oxysporum, چهار جدایه F. falciformeو دو جدایه F. sambucinum از گیاه پیاز جدا گردید. آزمون بیماری­ زایی روی فلس پیاز در دمای ° C 25 و رطوبت نسبی 65 % و گیاه پیاز در شرایط گلخانه انجام شد. دو گونه F. sambucinumو F. falciforme به عنوان عوامل پژمردگی بوته از پیازهای مبتلا به تغییر رنگ ریشه و طبق برای اولین­ بار جدا گردید. در تحقیق حاضر, علائم پوسیدگی, تغییر رنگ و ایجاد بافت نرم روی فلس­ های پیازهای سفید در اطراف گردن پیاز توسط گونه­ های فوزاریومی از ایران گزارش می­ شود. همچنین گونه F. acuminatum به عنوان عامل پوسیدگی و تغییر رنگ فلس برای اولین بار از پیاز جدا گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سبحانی، زهره، شریف نبی، بهرام، و درویش نیا، مصطفی. (1397). شناسایی و بیماری زایی گونه های فوزاریومی دخیل در پوسیدگی طبق و فلس پیاز خوراکی در اصفهان. بیماریهای گیاهی، 54(4 )، 353-366. SID. https://sid.ir/paper/380807/fa

    Vancouver: کپی

    سبحانی زهره، شریف نبی بهرام، درویش نیا مصطفی. شناسایی و بیماری زایی گونه های فوزاریومی دخیل در پوسیدگی طبق و فلس پیاز خوراکی در اصفهان. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1397؛54(4 ):353-366. Available from: https://sid.ir/paper/380807/fa

    IEEE: کپی

    زهره سبحانی، بهرام شریف نبی، و مصطفی درویش نیا، “شناسایی و بیماری زایی گونه های فوزاریومی دخیل در پوسیدگی طبق و فلس پیاز خوراکی در اصفهان،” بیماریهای گیاهی، vol. 54، no. 4 ، pp. 353–366، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380807/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا