مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

906
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر روش های مختلف خشک کردن مایکروویو، سایه و آفتاب بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L. )

صفحات

 صفحه شروع 142 | صفحه پایان 154

کلیدواژه

سماق (Rhus coriaria L.)Q2

چکیده

 در این تحقیق تأثیر روش خشک کردن با دستگاه مایکروویو (در پنج توان: 200, 400, 600, 800 و 1000 وات) بر زمان خشک کردن, تغییرات رنگ, میزان اسیدهای آلی و ویتامین C میوه سماق (Rhus coriaria L. ) بررسی گردید و با روش سنتی (خشک کردن در سایه و آفتاب) مقایسه شد. این آزمایش براساس طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد و برای یافتن نقاط بهینه از نظر کمترین زمان خشک شدن و تغییرات رنگ و بیشترین میزان اسیدهای آلی و ویتامین C در طی خشک کردن میوه سماق از روش سطح پاسخ (RSM) استفاده شد. نتایج نشان دهنده تأثیر معنی دار روش خشک کردن مایکروویو در سطح 5% بر تغییرات رنگ, میزان اسیدهای آلی و ویتامین C و در سطح 1% بر زمان خشک شدن بود. در بین توان های مختلف خشک کن مایکروویو, بیشترین و کمترین مقدار اسیدهای آلی به ترتیب در توان های 1000 و 600 وات با مقادیر 1. 46 و 1. 11 میلی گرم بر 100 گرم بدست آمد و بیشترین و کمترین میزان ویتامین C به ترتیب در توان های 600 و 1000 وات با مقادیر 0. 40 و 0. 26 میلی گرم بر 100 گرم حاصل شد. بهترین نقطه خشک کردن سماق به وسیله خشک کن مایکروویو از نظر کمترین زمان خشک شدن و تغییرات رنگ و بیشترین مواد شیمیایی در توان 815 وات بدست آمد. در نهایت کمترین تغییرات رنگ و بیشترین مقدار اسیدهای آلی و ویتامین C در روش خشک کردن سنتی در سایه مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنی، علی، خوش تقاضا، محمدهادی، و عبادی، محمدتقی. (1399). تأثیر روش های مختلف خشک کردن مایکروویو, سایه و آفتاب بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(1 (پیاپی 99) )، 142-154. SID. https://sid.ir/paper/381061/fa

    Vancouver: کپی

    حسنی علی، خوش تقاضا محمدهادی، عبادی محمدتقی. تأثیر روش های مختلف خشک کردن مایکروویو, سایه و آفتاب بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(1 (پیاپی 99) ):142-154. Available from: https://sid.ir/paper/381061/fa

    IEEE: کپی

    علی حسنی، محمدهادی خوش تقاضا، و محمدتقی عبادی، “تأثیر روش های مختلف خشک کردن مایکروویو, سایه و آفتاب بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 1 (پیاپی 99) ، pp. 142–154، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381061/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button