مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,232
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی در موش های صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 275 | صفحه پایان 284

کلیدواژه

سماق (Rhus coriaria L)Q3

چکیده

 زمینه و هدف: گونه های فعال اکسیژن و استرس اکسیداتیو, نقش مهمی در توسعه ناهنجاری های دیابتی بازی می کنند. با توجه به اهمیت گیاهان دارویی, در این مطالعه, اثر عصاره آبی سماق (Rhus coriaria L) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.روش تحقیق: در این مطالعه تجربی, 30 سر رت نر نژاد ویستار به وزن 180 تا 230 گرم استفاده شد. موش ها به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند. به رت های گروه کنترل هم حجم ماده تزریقی سرم فیزیولوژی تزریق شد. رت های گروه دوم, با تزریق صفاقی تک دوز آلوکسان(120 mg/kgbw)  دیابتی شدند. به رت های گروه سوم, چهارم و پنجم علاوه بر تیمار مشابه گروه دوم, عصاره آبی سماق به ترتیب با دوزهای 50, 100 و 250 mg/kg به مدت 4 هفته گاواژ گردید. در پایان دوره تیمار, نمونه های خون از قلب جمع آوری شد. غلظت مالون دی آلدئید (MDA) پلاسما به عنوان محصول نهایی پراکسیداسیون لیپیدی اندازه گیری شد؛ به علاوه بافت کلیه جدا شد و با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین برای آنالیزهای هیستولوژی آماده شد. داده ها از نظر آماری, با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون Tukey بررسی گردید.یافته ها: تیمار با عصاره سماق منجر به کاهش معنی دار سطح MDA در گروه های دیابتی تحت تیمار با عصاره در مقایسه با گروه کنترل و گروه دیابتی شد (0.05>P)؛ به علاوه تیمار با عصاره منجر به بهبود قابل ملاحظه عوارض جانبی ناشی از دیابت قندی یعنی بهبود اندازه فضای ادراری و کاهش هیالینه شدن شریانچه آوران در بافت کلیه رت های دیابتی شد.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سماق می تواند سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب کلیه در رت های دیابتی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمی، زهرا، حیدری، رضا، نجاتی، وحید، اسکندری، آزاده، و قاسمی، زهرا. (1390). اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی در موش های صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 18(4 (پیاپی 49))، 275-284. SID. https://sid.ir/paper/95656/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمی زهرا، حیدری رضا، نجاتی وحید، اسکندری آزاده، قاسمی زهرا. اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی در موش های صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1390؛18(4 (پیاپی 49)):275-284. Available from: https://sid.ir/paper/95656/fa

    IEEE: کپی

    زهرا سلیمی، رضا حیدری، وحید نجاتی، آزاده اسکندری، و زهرا قاسمی، “اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی در موش های صحرایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 18، no. 4 (پیاپی 49)، pp. 275–284، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95656/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button