مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

942
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی پودر سماق (Rhus coriaria L. ) با استفاده از روش DPPH

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 152

چکیده

 مقدمه: گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتی اکسیدان های طبیعی هستند, آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند. هدف: در این مطالعه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی پودر سماق قرمز و قهوه ای بومی منطقه هوراند آذربایجان شرقی را بررسی و نتایج بدست آمده با ویتامین C مقایسه شدند. مواد و روش ها: در مطالعه پایه حاضر, بخش های مخصوص گیاه سماق بعد از برداشت, در دمای اتاق خشک و با استفاده از آسیاب به پودر تبدیل گردید و فعالیت آنتی اکسیدانی هریک از پودرها ی حل شده در متانول, بعد از تهیه غلظت هایppm 5/12, 25, 50, 75 از پودر سماق با استفاده از رادیکال آزادDPPH, در طول موج nm517 اندازه گیری شده است. در نهایت IC50 نمونه ها و استاندارد به عنوان شاخص مقایسه گردید. یافته ها: نتایج بدست آمده نشان دادند که, پودر سماق قهوه ای (14/912IC50=) در مقایسه با پودر سماق قرمز (27/385IC50=), فعالیّت آنتی اکسیدانی بالاتری دارد, که در مقایسه با ویتامین C (708/ (IC50=6کمتر می باشد. نتیجه گیری: پودر سماق قهوه ای در مقایسه با پودر سماق قرمز دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی تری می باشد., که مصرف هر دو ماده غذایی و بویژه سماق قهوه ای می تواند در بهبود دفاع آنتی اکسیدانی بدن موثرباشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همایونی راد، عزیز، خالقی، مهسا، ثروت، حسین، و ایرجی، زینب. (1399). سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی پودر سماق (Rhus coriaria L. ) با استفاده از روش DPPH. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(99 )، 147-152. SID. https://sid.ir/paper/72687/fa

    Vancouver: کپی

    همایونی راد عزیز، خالقی مهسا، ثروت حسین، ایرجی زینب. سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی پودر سماق (Rhus coriaria L. ) با استفاده از روش DPPH. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(99 ):147-152. Available from: https://sid.ir/paper/72687/fa

    IEEE: کپی

    عزیز همایونی راد، مهسا خالقی، حسین ثروت، و زینب ایرجی، “سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی پودر سماق (Rhus coriaria L. ) با استفاده از روش DPPH،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 99 ، pp. 147–152، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72687/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button