مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین و مقایسه ترکیبات تقریبی (پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت، کربوهیدرات و فیبر) لاروهای Tenebrio molittor و Zophobas morio جهت تهیه جیره غذایی دام و طیور

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

 با توجه به این که جمعیت جهان در سال 2050 به 9 میلیارد نفر افزایش می یابد, یکی از مهم ترین دغدغه های جوامع امروزی تامین غذای موجودات زنده می باشد. به دلیل محدودیت منابع, میزان انرژی مصرفی برای تهیه پروتئین حیوانی, افزایش جمعیت, افزایش قیمت مواد غذایی و بسیاری از موارد دیگر, پیش بینی می شود که پروتئین استخراج شده از حشرات خوراکی به دلیل اینکه از لحاظ تراکم مواد مغذی در هر گرم, به مراتب بهتر از گوشت گاو یا حتی ماهی می باشند که می تواند درجیره غذایی دام و طیور گنجانده شود. در پژوهش حاضر چربی و پروتئین با روش های سوکسله و کلدال, رطوبت, خاکستر و فیبر به روش خشک نمودن و سوزاندن و کربوهیدرات به روش معادله ریاضی از لاروهای Tenebrio molittor و Zophobas morio جهت تهیه جیره غذایی دام و طیور بعد از 3 نسل تغذیه از هویج و سیب زمینی به صورت تواما محاسبه شد که میزان آن برای پروتئین به ترتیب به طور میانگین 207/0± 68/19 و473/0± 93/18درصد و برای چربی به ترتیب به طور میانگین 415/0± 89/13و 496/0± 79/16درصد بود. همچنین چربی, فیبر و کربو هیدرات در لارو Zophobas morio بیشتر و میزان رطوبت در لارو Tenebrio molittorزیادتر بود, که بین میزان پروتئین و خاکستر این دو لارو مورد مطالعه اختلاف معنی داری وجود نداشت)05/0<(P ولی بین میزان چربی, رطوبت, فیبر و کربوهیدرات اختلاف معنی داری مشاهده شد)05/0>(P که می تواند با توجه به وجود این ترکیبات, برای تغذیه دام و طیور در جیره غذایی آنها, لحاظ گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    استادی، یحیی، و معطوفی، الهام. (1399). تعیین و مقایسه ترکیبات تقریبی (پروتئین, چربی, خاکستر, رطوبت, کربوهیدرات و فیبر) لاروهای Tenebrio molittor و Zophobas morio جهت تهیه جیره غذایی دام و طیور. پژوهشنامه حلال، 3(2 )، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/381952/fa

    Vancouver: کپی

    استادی یحیی، معطوفی الهام. تعیین و مقایسه ترکیبات تقریبی (پروتئین, چربی, خاکستر, رطوبت, کربوهیدرات و فیبر) لاروهای Tenebrio molittor و Zophobas morio جهت تهیه جیره غذایی دام و طیور. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1399؛3(2 ):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/381952/fa

    IEEE: کپی

    یحیی استادی، و الهام معطوفی، “تعیین و مقایسه ترکیبات تقریبی (پروتئین, چربی, خاکستر, رطوبت, کربوهیدرات و فیبر) لاروهای Tenebrio molittor و Zophobas morio جهت تهیه جیره غذایی دام و طیور،” پژوهشنامه حلال، vol. 3، no. 2 ، pp. 71–80، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381952/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button