مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

975
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان اسانس گیاه Melissa officinalis در طی دوره رشد در دو منطقه ارسباران و ملکان

صفحات

 صفحه شروع 258 | صفحه پایان 271

چکیده

 به منظور بررسی تغییرات کمی اسانس Melissa officinalis در طی مراحل رشد (رویشی, گلدهی, بعد از گلدهی) نمونه برداری از مناطق ارسباران و ملکان طی سالهای 81 و 1380 انجام گردید. نمونه ها در محیط آزمایشگاهی خشک گردیدند.اسانس گیری تمام نمونه ها توسط روش تقطیر با بخار آب انجام گرفت و بعد از آب گیری با سولفات سدیم, وزن اسانسها بدون آب تعیین گردید. نتایج این تحقیق به روش تجزیه واریانس ساده با آزمایش فاکتوریل و تجزیه واریانس مرکب با طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. در تجزیه واریانس با آزمایش فاکتوریل هر سال به طور جداگانه, اثرات مراحل رشد و اثرات متقابل منطقه در مراحل رشد در سطح احتمال %1 معنی دار بدست آمد. تجزیه واریانس مرکب داده ها برای بادرنجبویه نشان داد که اثرات سال, مکان و مراحل فنولوژیک معنی دار نبودند, ولی اثر متقابل (سال × مکان) و (سال × مکان × مراحل فنولوژیک) در سطح احتمال %1 معنی دار بودند.مقایسه میانگین ها با آزمون حداقل اختلاف معنی دار (L.S.D) در سطح احتمال %5 انجام گرفت بر اساس نتایج حاصل از این بررسی بالاترین مقدار اسانس بادرنجبویه مربوط به منطقه ملکان در مرحله گلدهی در سال اول بود. (%0.197).میانگین اثر متقابل (سال × مکان) نشان داد که میزان اسانس بادرنجبویه در ملکان در سال اول و دوم به ترتیب 0% 0.108 ,0% 0.08 و در منطقه ارسباران به ترتیب %0.035 ,%0.018 می باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ایمانی، یوسف. (1384). بررسی میزان اسانس گیاه Melissa officinalis در طی دوره رشد در دو منطقه ارسباران و ملکان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 21(2 (پیاپی 28))، 258-271. SID. https://sid.ir/paper/390969/fa

Vancouver: کپی

ایمانی یوسف. بررسی میزان اسانس گیاه Melissa officinalis در طی دوره رشد در دو منطقه ارسباران و ملکان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1384؛21(2 (پیاپی 28)):258-271. Available from: https://sid.ir/paper/390969/fa

IEEE: کپی

یوسف ایمانی، “بررسی میزان اسانس گیاه Melissa officinalis در طی دوره رشد در دو منطقه ارسباران و ملکان،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 21، no. 2 (پیاپی 28)، pp. 258–271، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390969/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button