مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

330
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات ضدقارچی عصاره های آبی، الکلی و استونی گال بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl. var. persica (Jaub and Spach) Zohary)

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 172

چکیده

 استفاده از عصاره ها و اسانس های با منشاء گیاهی یکی از روش های نوین, سالم و بی خطر برای کنترل بیماری های گیاهی است. مشخص شده است ترکیبات استخراج شده از گال بلوط دارای خواص دارویی و درمانی متعدد بوده و دارای خواص ضد میکروبی بالایی نیز می باشند. این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات ضد قارچی ترکیبات استخراجی از گال بلوط ایرانی (Quercus brantii var. persica) ناشی از زنبورAphelonyx persica روی تعدادی از قارچ های مهم بیماری زای گیاهی (فوزاریوم, آلترناریا, پیتیوم و فیتوفتورا) انجام شد. برای این منظور پس از تهیه عصاره آبی, استونی و متانولی از گال A. persica, طی آزمون های مختلف محیط های متناسب آگاردار و مایع دارای غلظت های گوناگونی از انواع عصاره ها تهیه و میانگین رشد و وزن پرگنه های قارچی و نیز اسپورزایی آنها در غلظت های متفاوت هر عصاره اندازه گیری و با شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد اثر ضد قارچی عصاره های گالA. persica وابسته به غلظت بوده و همراه با افزایش غلظت عصاره, خاصیت ضد قارچی آن ها افزایش می یابد. مقایسه میان اثر عصاره ها نشان داد که اگرچه عصاره ها در غلظت های مورد استفاده, خاصیت ضد قارچی معنی دار روی رشد و وزن پرگنه های قارچی نداشته اند, اما عصاره الکلی اسپورزایی قارچ ها را مهار کرد. بطوریکه عصاره الکلی در غلظت های 50 و 70 میلی گرم بر میلی لیتر و بالاتر به طور معنی داری موجب کاهش تولید اسپور در محیط های کشت قارچی شد؛ از این رو لازم است در مطالعات آتی در زمینه کاربرد دارویی آن تحقیقات جامع تری صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، سیده معصومه، و صادقی، سیدابراهیم. (1398). ارزیابی اثرات ضدقارچی عصاره های آبی, الکلی و استونی گال بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl. var. persica (Jaub and Spach) Zohary). تحقیقات حمایت و حفاظت جنگلها و مراتع ایران، 17(2 (پیاپی 34) )، 161-172. SID. https://sid.ir/paper/382856/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی سیده معصومه، صادقی سیدابراهیم. ارزیابی اثرات ضدقارچی عصاره های آبی, الکلی و استونی گال بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl. var. persica (Jaub and Spach) Zohary). تحقیقات حمایت و حفاظت جنگلها و مراتع ایران[Internet]. 1398؛17(2 (پیاپی 34) ):161-172. Available from: https://sid.ir/paper/382856/fa

    IEEE: کپی

    سیده معصومه زمانی، و سیدابراهیم صادقی، “ارزیابی اثرات ضدقارچی عصاره های آبی, الکلی و استونی گال بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl. var. persica (Jaub and Spach) Zohary)،” تحقیقات حمایت و حفاظت جنگلها و مراتع ایران، vol. 17، no. 2 (پیاپی 34) ، pp. 161–172، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382856/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button