Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

337
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

466
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر روش های مختلف تغذیه آلی بر ریز غده زایی سیب زمینی در شرایط هواکشت

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 87

چکیده

 استفاده از روش های رایج و سنتی برای تولید تجاری غده بذری سیب زمینی باعث انتشار بیماری های قارچی و باکتریایی می شود. از سوی دیگر استفاده از روش هایی چون هواکشت با مشکلاتی مانند هزینه بالای تأمین مواد غذایی موردنیاز آنها روبرو است. لذا به منظور بررسی امکان استفاده از مواد غذایی با منشاء طبیعی در شرایط هواکشت, آزمایشی با هشت تیمار به صورت طرح کاملاً تصادفی دو مشاهده ای در سه تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل: 1-محلول غذایی اتازو, 2 و 3-محلول چای ورمیکمپوست با نسبت های یک به پنج و یک به 10, 4-محلول شیرابه ورمی کمپوست, 5 و 6-کود مرغی مایع با نسبت های دو و شش در 1000, 7 و 8-محلول ترکیبی به صورت مخلوط شیرابه کود گاوی و عصاره بقایای میوه به نسبت های دو و 6 در 1000 بودند. در بین محلول های غذایی آلی مورد آزمایش, شیرابه ورمی کمپوست و چایکمپوست عملکرد قابلقبولی داشتند و جایگزین مناسبی برای محلول شیمیایی اتازو بودند. از آنجاییکه جذب عناصر غذایی در pH های بالاتر از 3/7 و EC بیشتر از دو دسی زیمنس بر متر دچار اختلال می شوند, می توان بالا بودن pH محلول های ترکیبی و کود مرغی (بهترتیب 6/7 و 9/7) و ECنزدیک به 3 را از مهم ترین دلایل کاهش عملکرد دانست. همچنین نظر به نقش فسفر در انتقال کربوهیدرات ها از برگ ها به غده ها, می توان یکی از دلایل افزایش عملکرد غده با تغذیه محلول های غذایی شیرابه ورمی کمپوست و چای کمپوست را به فسفر بیشتر آنها در مقایسه با محلول های غذایی کود مرغی مایع و محلول ترکیبی نیز نسبت داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادپور، فرشاد، خرمی وفا، محمود، و ذوالنوریان، حیدر. (1398). تأثیر روش های مختلف تغذیه آلی بر ریز غده زایی سیب زمینی در شرایط هواکشت. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(3 )، 79-87. SID. https://sid.ir/paper/382895/fa

    Vancouver: کپی

    مرادپور فرشاد، خرمی وفا محمود، ذوالنوریان حیدر. تأثیر روش های مختلف تغذیه آلی بر ریز غده زایی سیب زمینی در شرایط هواکشت. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(3 ):79-87. Available from: https://sid.ir/paper/382895/fa

    IEEE: کپی

    فرشاد مرادپور، محمود خرمی وفا، و حیدر ذوالنوریان، “تأثیر روش های مختلف تغذیه آلی بر ریز غده زایی سیب زمینی در شرایط هواکشت،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 3 ، pp. 79–87، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382895/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا